Τεχνολογία

Τεχνολογικοί «γίγαντες» απομονώνουν τη Ρωσία

Microsoft και Google απομακρύνονται από τη ρωσική αγορά, αναστέλλοντας τις πωλήσεις των προϊόντων τους και επιβάλλοντας «πάγωμα» των διαφημίσεων στη Ρωσία

Τεχνολογικοί «γίγαντες» απομονώνουν τη Ρωσία
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Μετά τους ενεργειακούς «γίγαντες» που τιμωρούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σταματώντας τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, τώρα και οι τεχνολογικοί περνούν στην αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, Microsoft η Google απομακρύνονται από τη ρωσική αγορά, αναστέλλοντας τις πωλήσεις των προϊόντων τους και επιβάλλοντας «πάγωμα» των διαφημίσεων στη Ρωσία.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, η Microsoft ανακοίνωσε πως θα αναστείλει όλες τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών της στη Ρωσία, στο πλαίσιο των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, έγραψε πως η εταιρεία επίσης θα σταματήσει πολλές «πτυχές της δραστηριότητάς της στη Ρωσία, σε συμφωνία με τις κυβερνητικές αποφάσεις περί κυρώσεων».

Παράλληλα, η Google «παγώνει» όλες τις διαφημίσεις της στη Ρωσία, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία στο CNN την Παρασκευή.

«Εξαιτίας των εξαιρετικών συνθηκών, αναστέλλουμε τις διαφημίσεις της Google (Google ads) στη Ρωσία», δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα και θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε νεότερα όταν πρέπει».

Η απόφαση αυτή αφορά όλες τις διαφημίσεις της Google στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων εκείνες που εμφανίζονται στο YouTube και στην αναζήτηση. Παρόμοια απόφαση πήρε το Twitter την περασμένη εβδομάδα, όταν «πάγωσε» τις διαφημίσεις σε Ρωσία και Ουκρανία.

Δείτε επίσης