Τεχνολογία

Πως ο Έλον Μασκ θα κάνει το Twitter κινεζικό κολοσσό - Αυτό είναι το μεγάλο του όραμα

Θέλει να κάνει την πλατφόρμα σαν την κινεζική εφαρμογή WeChat

Πως ο Έλον Μασκ θα κάνει το Twitter κινεζικό κολοσσό - Αυτό είναι το μεγάλο του όραμα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Έλον Μασκ είναι από την Πέμπτη ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, ολοκληρώντας την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της SpaceX, έλαβε αμέσως δράση για τον ανασχεδιασμό της εφαρμογής λέγοντας και ο ίδιος ότι το «πουλί απελευθερώθηκε».

Απο την πρώτη στιγμή που ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το twitter, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, τον οικονομικό διευθυντή Νεντ Σιγκάλ και τον επικεφαλής νομικών υποθέσεων και πολιτικής Βιτζάια Γκάντε.

Ό Μασκ στρώνει το χαλί για τη νέα εποχή στην οποία θέλει να βάλει Τwitter, το οποίο επιθυμεί να μετατρέψει σε μια «σούπερ» εφαρμογή.

Αν και δεν έχει αποκαλύψει ακριβώς το πλάνο του, ο Μασκ αναφέρεται πως θα μετατρέψει την πλατφόρμα σε ένα αντίστοιχο WeChat, την κινεζική εφαρμογή.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη υπηρεσία, η οποία μεταξύ άλλων παρέχει συνομιλία μέσω βίντεο, παιχνίδια, κοινή χρήση φωτογραφιών, κοινή χρήση τοποθεσίας, παράδοση φαγητού, τραπεζικές συναλλαγές και αγορές. Ακόμα κι αν μια τέτοια εφαρμογή δεν έχει βρει αντίκρισμα μέχρι στιγμή στις ΗΠΑ, ο Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι θα δημιουργήσει την πρώτη.

Από την άλλη η πλατφόρμα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «εργαλείο» για να ενισχύσει το μεγάλο δίκτυο του Μασκ, όπως εκτίμησε ο σύμβουλος κοινωνικής δικτύωσης, ο Ματ Ναβάρα.

Στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Tesla ο ίδιος ο Μασκ είχε παραδεχτεί ότι θέλει να ενισχύσει το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας Χ.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο όραμα και φυσικά, θα μπορούσε να ξεκινήσει από το μηδέν, αλλά νομίζω ότι το Twitter θα το επιτάχυνε κατά τρία έως πέντε χρόνια», είπε. Τον Οκτώβριο, ο Μασκ ακολούθησε ένα πιο προσεκτικό tweet, λέγοντας: «Το Twitter πιθανώς να επιταχύνει την X κατά 3 έως 5 χρόνια, αλλά μπορεί να κάνω λάθος».

Δείτε επίσης