Τεχνολογία

Netflix: Πώς μοιράζονται τον λογαριασμό τους τώρα όσοι δεν ζουν στο ίδιο σπίτι

«Τίτλοι τέλους» για τους «δανεικούς κωδικούς» - Η «βασική τοποθεσία» το «κλειδί»

Netflix: Πώς μοιράζονται τον λογαριασμό τους τώρα όσοι δεν ζουν στο ίδιο σπίτι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Ώρα μηδέν» για τους «δανεικούς κωδικούς» στο Netflix και για το πώς από... χθες και στο εξής θα χρησιμοποιούνται από το ίδιο ή διαφορετικό νοικοκυριό, με βάση τις νέες οδηγίες της πλατφόρμας στους χρήστες της σε τέσσερις χώρες: σε Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Ειδικότερα, οι χρήστες θα κληθούν να ορίσουν μια «βασική τοποθεσία» για όλους τους λογαριασμούς που ζουν μέσα στο ίδιο σπίτι και θα τους επιτρέπεται να έχουν μέχρι δύο «υπο-λογαριασμούς» για όσους δεν ζουν στο ίδιο σπίτι. Πέραν αυτού, η εταιρεία θα χρεώνει για τους επιπλέον χρήστες κάθε μήνα: 7,99 δολάρια Καναδά (στον Καναδά), 7,99 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (στη Νέα Ζηλανδία), 3.99 ευρώ στην Πορτογαλία και 5,99 ευρώ στην Ισπανία.

«Σήμερα, τουλάχιστον 100 εκατ. νοικοκυριά μοιράζονται λογαριασμούς – επηρεάζοντας τη δυνατότητά μας να επενδύσουμε σε σπουδαία πράγματα στην τηλεόραση και τις ταινίες», δήλωσε η Chengyi Long, διευθύντρια καινοτομίας παραγωγής στην Netflix.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν χθες, θα ξεκινήσουν άμεσα μαζί με μία λειτουργία «Διαχείριση Πρόσβασης και Συσκευών», η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να επιβλέπουν ποιος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Εάν ένας λογαριασμός έχει περισσότερα προφίλ από τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό, τότε ο κύριος χρήστης θα μπορεί να μεταφέρει τα επιπλέον προφίλ σε νέο λογαριασμό, ώστε να αποφύγει τη χρέωση. Τα προφίλ που μεταφέρονται θα διατηρούν όλα τα προσωποποιημένα στοιχεία τους (όπως προτάσεις), αλλά και το ιστορικό των παρακολουθήσεων από τον αρχικό λογαριασμό.

Η εταιρεία δήλωσε ότι πρόκειται να επανεξετάσει τις λειτουργίες της σελίδας διαχείρισης νέων λογαριασμών βάσει των αξιολογήσεων των χρηστών.

Δείτε επίσης