Τεχνολογία

Starship: Έτοιμος για εκτόξευση ο πύραυλος Starship του Έλον Μασκ

Έχει ύψος σχεδόν 120 μέτρα και είναι σχεδιασμένος να έχει σχεδόν διπλάσια ώση από οποιονδήποτε πύραυλο στην ιστορία

Starship:
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο πιο ισχυρός πύραυλος που έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόκειται να επιχειρήσει την παρθενική του εκτόξευση.Το όχημα, γνωστό ως Starship, έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία SpaceX του Αμερικανού επιχειρηματία Έλον Μασκ.


Έχει ύψος σχεδόν 120 μέτρα και είναι σχεδιασμένο να έχει σχεδόν διπλάσια ώση από οποιονδήποτε πύραυλο στην ιστορία.

Η σημερινή επιχείρηση με το μη επανδρωμένο πύραυλο θα ξεκινήσει από την Μπόκα Τσίκα στο Τέξας. Ο στόχος είναι να στείλει το ανώτερο επίπεδο του οχήματος προς τα ανατολικά, για να ολοκληρώσει σχεδόν έναν γύρο του πλανήτη.


Ο Μασκ ωστόσο απηύθυνε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους και τους παρατηρητές να μετριάσουν τις προσδοκίες τους. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν πύραυλο να βιώνει κάποιου είδους αστοχία στην αρχική του έξοδο.

“Είναι η πρώτη εκτόξευση ενός πολύ περίπλοκου, γιγαντιαίου πυραύλου, επομένως μπορεί να μην εκτοξευθεί. Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και αν δούμε οτιδήποτε που μας προκαλεί ανησυχία, θα αναβάλουμε την εκτόξευση”, έγραψε στο Twitter .

«Εάν κάνουμε εκτόξευση, θα θεωρούσα κέρδος οτιδήποτε δεν έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της ίδιας της εξέδρας εκτόξευσης».


Η SpaceX θα προσπαθήσει να μεταφέρει το Starship στον αέρα στις 08:00 τοπική ώρα (13:00 GMT, 14:00 BST) .

Δείτε επίσης