Τουρισμός

Χριστίνα Μήτση στο Φόρουμ των Δελφών: Ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις η Ελλάδα

Για το πρωτοποριακό και φιλόδοξο project του Ομίλου Μήτση της επομένης πενταετίας αλλά και για το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα μίλησε η πρόεδρος του Ομίλου, κυρία Χριστίνα Μήτση, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Χριστίνα Μήτση στο Φόρουμ των Δελφών: Ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις η Ελλάδα
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Για το πρωτοποριακό και φιλόδοξο project του Ομίλου Μήτση της επομένης πενταετίας αλλά και για το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα μίλησε η πρόεδρος του Ομίλου, κυρία Χριστίνα Μήτση, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έγινε ένα ελκυστικός προορισμός επενδύσεων, μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας.

Η πρόεδρος του Ομίλου Μήτση, Χριστίνα Μήτση, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η κυρία Χριστίνα Μήτση αναφέρθηκε στο business plan του Ομίλου

Η μακρά περίοδος στασιμότητας οφειλόταν στην κατάρρευση του οικονομικού μοντέλου της χώρας, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου ήταν ο κρατικός παρεμβατισμός και η υψηλή φορολογική επιβάρυνση.

Η κυρία Χριστίνα Μήτση στάθηκε ιδιαίτερα στο Golf Αφάντουμ την κορυφαία συμφωνία του Ομίλου

Η πρόεδρος του Ομίλου Μήτση τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό

Το μοντέλο αυτό οδήγησε στην πτώχευση του κράτους, την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, την αδυναμία χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και την ύφεση μακράς διάρκειας.

Οι θεσμικές αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στον πυρήνα της λειτουργίας κράτους (μείωση παρεμβατικότητας και γραφειοκρατίας, μείωση φορολογικών συντελεστών, επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, ψηφιακός μετασχηματισμός κλπ) και στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού τομέα ως παράγοντα ανάπτυξης και ευημερίας της χώρας, συνέβαλε στην μείωση της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας.

Επιπλέον, η ελκυστικότητα της χώρας μας για επενδύσεις ενισχύθηκε από την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος και της πολιτικής της παρούσης κυβέρνησης που έχει ως κύριο στόχο την αύξηση των επενδύσεων.».

Για τις πρόσφατες κινήσεις του Ομίλου Μήτση αλλά και για τις επενδύσεις που προγραμματίζονται για την επόμενη πενταετία η κ. Χριστίνα Μήτση στο Φόρουμ των Δελφών ανέφερε πως έγιναν:

1) Επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ στην περίοδο 2017-2021, σε υφιστάμενα ξενοδοχεία του Ομίλου οι οποίες αναβάθμισαν το προϊόν μας και αύξησαν τη μέση τιμή δωματίου του Ομίλου (ADR) κατά ποσοστό άνω του 65%.

2) Αγορά (2019) του ξενοδοχείου Grand Hotel Rhodes (έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ)

3) Αγορά (2022) έκτασης 1.350 στρεμμάτων στο Golf Afandou (έναντι τιμήματος 42 εκατ. ευρώ).

Το επενδυτικό πρόγραμμα της εξαετίας 2022-2027 περιλαμβάνει εξαγορά 2 ξενοδοχείων στο Ηράκλειο Κρήτης, ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Μύκονο σε ιδιόκτητα ακίνητο 150 στρεμ., εκσυγχρονισμός υφιστάμενων ξενοδοχείων, ανάπτυξη του Project Afandou (Golf, Μαρίνα, 3 ξενοδοχεία, τουριστικό χωριό), νέο ξενοδοχείο στο λιμάνι του Πειραιά, νέο ξενοδοχείο και τουριστικό χωριό στην Κω σε ιδιόκτητο ακίνητο.

«Το μεγαλύτερο προς επίλυση πρόβλημα στον τουριστικό τομέα είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού. Συναφές θέμα προς επίλυση είναι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και η δημιουργία νέων τουριστικών σχολών υψηλών προδιαγραφών (πανεπιστημιακού επιπέδου) .

Επίσης ανασταλτικός παράγοντας είναι το κόστος και η φύση της ενέργειας. Είναι αναγκαία η ενίσχυση επενδύσεων που μειώνουν το κόστος ενέργειας και παράλληλα συντελούν στην προστασία του περιβάλλοντος (πράσινη ενέργεια).»

Στην ερώτηση, «αν υπάρχει αρκετός χώρος για μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας; Αν υπάρχουν περιοχές που έχουν ήδη κορεστεί; Και τι πρέπει να προσέξουμε», η πρόεδρος του Ομίλου κ. Χριστίνα Μήτση επεσήμανε:

«Η Ελλάδα μπορεί να απορροφήσει πολλαπλάσιο αριθμό τουριστών και συνεπώς υπάρχει χώρος για νέες και μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας. Επίσης, εκείνο που πρέπει να προσέξουμε, είναι οι υποδομές του κάθε τουριστικού προορισμού ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην μεγάλη ζήτηση που ήδη υπάρχει και στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.»

Δείτε επίσης