Τουρισμός

Όλυμπος-Kαταφύγιο «Σπ. Αγαπητός»: Διανυκτέρευση «στη μέση του πουθενά», στα 2.060 μ.

Με αισιόδοξα μηνύματα για τη φετινή σεζόν ξεκίνησε τη λειτουργία του το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», σε υψόμετρο 2.060 μ., στον θεϊκό Όλυμπο

Όλυμπος-Kαταφύγιο «Σπ. Αγαπητός»: Διανυκτέρευση «στη μέση του πουθενά», στα 2.060 μ.
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Κάθε χρόνο, χιλιάδες λάτρεις της ορειβασίας επισκέπτονται την περιοχή της Πιερίας και συγκεκριμένα τον Όλυμπο, για να κατακτήσουν τις κορυφές του.

Ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας ο Μύτικας ή Πάνθεον που φτάνει τα 2.917 μέτρα και προκαλεί δέος σε πεζοπόρους, ορειβάτες, αναρριχητές που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου.

«Από το 2001 που είμαι υπεύθυνη διαχείρισης του καταφυγίου έχουν περάσει πάνω από 70 διαφορετικές εθνικότητες» δηλώνει στο GRTimes.gr η υπεύθυνη λειτουργίας του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» Μαρία Ζολώτα προσθέτοντας ότι από το 1958 που το διαχειριζόταν ο πατέρας της Κώστας Ζολώτας έχουν περάσει συνολικά 105 διαφορετικές εθνικότητες.

Το καταφύγιο που βρίσκεται «στη μέση του πουθενά» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα. Ζολώτα, ξεκίνησε για φέτος τη λειτουργία του στις 10 Μαΐου, και ήδη αυτές τις δυο μέρες (σ.σ. το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε χθες 12 Μαΐου) έχουν διανυκτερεύσει 55 άτομα.

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης