Τουρισμός

Χαμόγελα στον τουρισμό, ξεπερνάμε και το «χρυσό» 2019 - Σ. Ζαχαράκη: 5.000 αφίξεις στην κρουζιέρα

«Σε ορισμένους προορισμούς η τουριστική κίνηση ξεπερνά και το 2019», τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη - Τι είπε για την κρουαζιέρα και τον κοινωνικό τουρισμό - Δείτε το βίντεο

Χαμόγελα στον τουρισμό, ξεπερνάμε και το «χρυσό» 2019 - Σ. Ζαχαράκη: 5.000 αφίξεις στην κρουζιέρα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό και την πορεία της κίνησης τη φετινή σεζόν εξέπεμψε η Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας μάλιστα ότι σε ορισμένους προορισμός ο πήχης είναι υψηλότερος και από το «χρυσό» 2019.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε ακόμη στον τομέα της κρουαζιέρας θα έχουμε 5.000 νέες αφίξεις.

Απαντώντας σε ρεπορτάζ που παρουσίασε η εκπομπή, σύμφωνα με το οποίο στη Σαντορίνη που γραφείο ενοικιαζόμενων ανάγκασε Γάλλους τουρίστες να πληρώσουν 5.000 ευρώ για ένα συμπλέκτη και κινήθηκαν νομικά, η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «Είναι ντροπιαστικό νέο. Αυτή τη χρονιά και η Σαντορίνη είναι σχεδόν υψηλότερα από το 2019 στην τουριστική κίνηση. Είναι από τις πρωταγωνίστριες στις αφίξεις και ό,τι συμβαίνει που μπορεί να αμαυρώνει την εικόνα της χώρας είναι άκρως καταδικαστέο. Προφανώς όλοι οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται. Είναι ελάχιστες αυτές οι περιπτώσεις, είναι η απόλυτη εξαίρεση. Αυτοί οι άνθρωποι παίζουν με τη φήμη της χώρας».

«Ο Απρίλιος είναι καλύτερος από το 2019, έχουμε περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό. Σε κάποια σημεία και κάποιους προορισμούς περνάμε το 2019 σε τουριστική κίνηση. Τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά», ανέφερε η ίδια.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει και είναι υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό. Εχθές υπεγράφη η κλαδική σύμβαση εργασίας για τον επισιτισμό, ώστε να υπάρχουν κανόνες. Νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο θα αρχίσουμε να κερδίζουμε ξανά τους εργαζόμενους που χάσαμε», πρόσθεσε.

«Σαρώνει» η κρουαζιέρα

«Δουλεύουμε στον πυλώνα της ποιότητας, να αυξάνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη μέση δαπάνη, δεύτερος πυλώνας η βιωσιμότητα και τρίτος η ισορροπία. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί βλέπουμε πτήσεις που προγραμματίζονται και μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Η τελευταία άφιξη κρουαζιέρας θα είναι 3 Ιανουαρίου. Φέτος θα έχουμε περίπου 5.000 αφίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας», εξήγησε ακόμα η κ. Ζαχαράκη.

Τεράστιο ενδιαφέρον για τον κοινωνικό τουρισμό

«Είναι τεράστιο το ενδιαφέρον για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Ήταν 440.000 οι αιτήσεις μέχρι χτες, είναι τεράστια η συμμετοχή. Φέτος έχουμε τρία προγράμματα της κυβέρνησης για να ενισχύσουμε τον εγχώριο τουρισμό. Εμείς θα ξεκινήσουμε από το τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου να ενημερώσουμε για το νέο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Θα δώσουμε πάνω από 30 εκατ. σε 200.000 δικαιούχους. Θα μπορούν με άυλη κάρτα να πηγαίνουν στα ξενοδοχεία τους με ένα voucher 150 ευρώ. Και θα υπάρξει πρόγραμμα και για τους συνταξιούχους».

Δείτε επίσης