Τουρισμός

Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: «Θερμό» καλοκαίρι με υψηλές πληρότητες

Η Θεσσαλονίκη φέτος πρωταγωνιστεί στον τομέα της κρουαζιέρας με τις αφίξεις στο λιμάνι της να έχουν ήδη ξεκινήσει από το Φεβρουάριο και να ολοκληρώνονται στο τέλος του έτου

Θεσσαλονίκη – Κρουαζιέρα: «Θερμό» καλοκαίρι με υψηλές πληρότητες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια θα είναι φέτος αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το 2019 και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος αναμένεται να φτάσουν τις 5.000.

Αντίστοιχα, και στη Θεσσαλονίκη, η κρουαζιέρα σημειώνει κατακόρυφη αύξηση και για τη φετινή περίοδο αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι της συνολικά 60 κρουαζιερόπλοια από 11 διαφορετικές εταιρίες με 15 διαφορετικά πλοία. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις της αγοράς υπολογίζεται να φτάσουν στην πόλη περίπου 50.000 επιβάτες.

Μάλιστα, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, το υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζει χειμερινή θρησκευτική κρουαζιέρα η οποία θα ξεκινάει από τον Πειραιά, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο, η κρουαζιέρα, που φέτος ξεκίνησε από τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, το 2023 θα επιμηκυνθεί περαιτέρω με στόχο να γίνει 12μηνη, πάντα, όμως με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης