Τουρισμός

Αποδράσεις δροσιάς σε βάθρες του Ολύμπου

Δροσιστικές καλοκαιρινές εξορμήσεις στο βουνό των Δώδεκα Θεών, τον Όλυμπο, σε ρέματα και καταρράκτες που σχηματίζουν βάθρες ιδανικές για βουτιές

Αποδράσεις δροσιάς σε βάθρες του Ολύμπου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καλοκαίρι δεν είναι μόνο παραλίες, θάλασσες και αμμουδιές. Το καλοκαίρι είναι ιδανικό για εξορμήσεις, και στο βουνό, διασχίζοντας πανέμορφα πεζοπορικά μονοπάτια και κατακτώντας κορυφές.

Εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο, με εξαίρεση τις δυο τελευταίες χρονιές λόγω πανδημίας, επισκέπτονται την περιοχή της Πιερίας, και συγκεκριμένα τον Όλυμπο. Λάτρεις της φύσης, πεζοπόροι, αναρριχητές, ορειβάτες, όλοι λατρεύουν το βουνό, την κατοικία των Δώδεκα Θεών.

Εμείς, στο σημερινό μας οδοιπορικό σας προτείνουμε δυο διαδρομές, οι οποίες βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του Ολύμπου και δεν παρατηρείται τόσος συνωστισμός όσο στη νότια.

Σημειώνεται ότι ο ορεινός όγκος του Ολύμπου ήταν ο πρώτος Εθνικός Δρυμός που θεσμοθετήθηκε με Βασιλικό Διάταγμα το 1938, ενώ με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος το 1985, θεσμοθετήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Το 1981 η UNESCO ανακήρυξε τον Όλυμπο ως ένα «Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς», η Ευρωπαϊκή Κοινότητα τον έχει συμπεριλάβει στις «Σημαντικές για την Ορνιθοπανίδα Περιοχές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας» ενώ έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού Δικτύου NATURA 2000 ως «Ειδική Ζώνη Διατήρησης και Ειδική Ζώνη Προστασίας» για την ορνιθοπανίδα.

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης