Τουρισμός

Θεσσαλονίκη: Πρόταση για νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση με Χίο και Σάμο

Ο Φορέας Τουρισμού Χίου, υποβάλλει αίτημα για τη σύνδεση, με ξεχωριστή ακτοπλοϊκή γραμμή, της Θεσσαλονίκης με τη Χίο αλλά και με τη Σάμο

Θεσσαλονίκη: Πρόταση για νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση με Χίο και Σάμο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την πρόταση αυτή, υποστηρίζει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είπε στο GRTimes.gr o Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που γίνεται για τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το δυνατόν περισσότερα νησιωτικά συμπλέγματα.

Περισσότερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, περισσότερες επιλογές για τους βορειοελλαδίτες τουρίστες, αλλά και τους Βαλκάνιους, συνεπάγονται αύξηση της τουριστικής κίνησης και έσοδα για τον κλάδο και τις τοπικές κοινωνίες.

Για τη ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με Χίο αλλά και Σάμο, έχει κάνει σημαντική προεργασία ο Φορέας Τουρισμού Χίου, όπως εξήγησε o τουριστικός πράκτορας και εκπρόσωπος του Φορέα κ. Στέφανος Χατζημανώλης.

Συγκεκριμένα, έχει σταλεί επιστολή στα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και στον ΕΟΤ, με την οποία προτείνεται να διευκρινιστεί το Σεπτέμβριο, να υπογραφεί τον Οκτώβριο και να παρουσιαστεί το Νοέμβριο, κατά προτίμηση στο πλαίσιο της Philoxenia, η σύνδεση Θεσσαλονίκης – Χίου- Σάμου.

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης