Τουρισμός

Συμφωνία ΕΟΤ-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Διάφημιση της Ελλάδας στο Ισραήλ μέσω... μπάσκετ

Την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην εγχώρια αγορά έχει στόχο να προωθήσει η συμφωνία συνεργασίας με την πιο δημοφιλή και επιτυχημένη ομάδα της χώρας

Συμφωνία ΕΟΤ-Maccabi Tel Aviv
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε μια καινοτόμα πρωτοβουλία για την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην ισραηλινή αγορά προχώρησε η Υπηρεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Ισραήλ, υπογράφοντας συμφωνία συνεργασίας με την διοίκηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ, την πιο δημοφιλή και κορυφαία ομάδα μπάσκετ της χώρας στην ιστορία του αθλήματος.

Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει την προβολή της Ελλάδας και των αξιοθεάτων της στην επίσημη ιστοσελίδα και στα κοινωνικά δίκτυα της ομάδας με περισσότερους από 500.000 followers συνολικά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εντός έδρας αγώνων της στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις θα προβάλλονται 8 φορές τα μηνύματα του ΕΟΤ τόσο στις διαφημιστικές (led) οθόνες στο επίπεδο του αγωνιστικού χώρου και ανάμεσα στα διαζώματα των θεατών όσο και στον κύβο (jumbotron) στην οροφή του γηπέδου.

«Η πολιτιστική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών ήταν πάντα πολύ ισχυρή και η ροή του τουρισμού από το Ισραήλ προς την Ελλάδα αυξάνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Η Maccabi Tel Aviv είναι ένα ισχυρό brand που μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση σε πολύ σημαντικό βαθμό» δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ του Ισραήλ, Δημήτρης Βασιλειάδης.

Από την πλευρά της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο θρυλικός παλιός παίκτης της ομάδας και νυν αντιπρόεδρος marketing του ιστορικού συλλόγου Ντόρον Τζάμσι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοποριακή συμφωνία συνεργασίας: «Η σύνδεση μεταξύ της Μακάμπι και του ελληνικού αθλητισμού και πολιτισμού υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Ως μπασκετμπολίστας προκάλεσα στο παρελθόν πολλά προβλήματα στις ελληνικές ομάδες. Όμως, τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τα χέρια».

Σύμφωνα με εφημερίδες και ιστοσελίδες του Ισραήλ ο Τζάμσι είναι λάτρεις της Ελλάδας, κάνει συχνά διακοπές στα ελληνικά νησιά και από τα εφηβικά του χρόνια είχε πάθος με την ιστορία και τον πολιτισμό της Μεσογείου,

Η υλοποίηση της συμφωνίας ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και θα έχει ισχύ μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου του πρωταθλήματος μπάσκετ του Ισραήλ 2022-2023.

Δείτε επίσης