Τουρισμός

TUI: Ο ελληνικός τουρισμός κινείται σε υψηλά επίπεδα και το φθινόπωρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού τουριστικού ομίλου υπάρχει μία νέα δυναμική τάση αλλά και ισχυρή ζήτηση στις κρατήσεις ενόψει του 2023

Τα κεντρικά γραφεία της TUI Germany στο Αννόβερο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εξαιρετικά αποτελέσματα καταγράφει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου με τις κρατήσεις να συνεχίζονται και τις επόμενες εβδομάδες δηλώσαν υψηλόβαθμα στελέχη της TUI Germany στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού τουριστικού περιοδικού «fvw».

Μάλιστα, όπως υπογραμμίσουν παγιώνεται η τάση για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ευρώπη και φαίνεται πως αυξάνεται η ζήτηση των Γερμανών (και τουριστών από άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης) για φθινοπωρινές διακοπές. Ιδιαίτερα, κατά την διάρκεια του διαστήματος από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, που παραδοσιακά προ κορωνοϊού υπήρχε μία κάμψη μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, που είχε ατύπως τον τίτλο της «μετα-καλοκαιρινής σεζόν» ή φθινοπωρινής περιόδου για τις χώρες της Μεσογείου.

Επιπλέον, ακόμα κι η περίοδος Οκτωβρίου-Νοεμβρίου φαίνεται να παρουσιάζει σημαντική ζήτηση εξαιτίας των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή της Μεσογείου σε συνδυασμό με τα πακέτα-προσφορές στις αρχές της χρονιάς.

«Οι διακοπές στην μετα-καλοκαιρινή περίοδο και τη φθινοπωρινή σεζόν γίνονται πλέον...τάση. Εδραιώνεται. Η περιοχή της Μεσογείου ήταν ήδη δημοφιλής στους Γερμανούς παραθεριστές πέρυσι. Φέτος το καλοκαίρι, η τάση έχει ενταθεί. Τα ελληνικά νησιά ήταν σχεδόν κλεισμένα με πληρότητες κοντά στο 100%» εξήγησε ο Επικεφαλής Διαχείρισης του τμήματος «πακέτων» παραλίας και θάλασσας της TUI Germany Στέφεν Μπένκε και συμπλήρωσε: «Στη Μαγιόρκα, φέτος δεν υπήρχαν πια ελεύθερα δωμάτια σε πολλά μέρη.Και στη Μαγιόρκα σημειώθηκαν ρεκόρ στα τέλη του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, οι αριθμοί κρατήσεων στο νησί των Βαλεαρίδων τις τελευταίες εβδομάδες ήταν κατά 10% υψηλότεροι από ό,τι το 2019 και συνεπώς ήταν υψηλότεροι από ποτέ».

Οι προκρατήσεις ενόψει 2023

Όπως υποστηρίζουν στελέχη του τουριστικού ομίλου της TUI όσο και άλλων μεγάλων ομίλων του κλάδου υπάρχει ήδη σημαντική ζήτηση για τις διακοπές της επόμενης χρονιάς παρά τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

Ειδικά η TUI Γερμανίας αναφέρει ότι λόγω της μεγάλης ζήτησης, επεκτείνει και πάλι το διάστημα για τις κρατήσεις προσφορών της (με «πακέτα διακοπών») για το επόμενο έτος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού τουριστικού περιοδικού «fvw» η TUI Germany παρέχει εκπτώσεις «έγκαιρης κράτησης» έως και 40% για τα ταξίδια του επόμενου καλοκαιριού και ισχύουν άμεσα για όσες κρατήσεις γίνουν ως τις 28 Νοεμβρίου και αφορούν σε διακοπές ή ταξίδια, που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1ης Απριλίου και 31ης Οκτωβρίου 2023.

Τα ίδια θετικά «δείγματα» με τις προκρατήσεις και από την αυξημένη ζήτηση σε σχέση με τα προηγούμενα 2-3 χρόνια έχουν και άλλοι τουριστικοί όμιλοι και tour operators της Ευρώπης.

Για παράδειγμα την Παρασκευή κατά την παρουσίαση των καλοκαιρινών προγραμμάτων για το 2023 ο Διευθ. Σύμβουλος του Ομίλου Alltours Γιοργκ Βέλμπερς μίλησε ξεκάθαρα για αριθμό ρεκόρ στον όγκο των επισκεπτών το φετινό καλοκαίρι, ιδιαίτετα το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, με τάση στα ταξίδια υψηλής ποιότητας και δήλωσε ξεκάθαρα για «θετικές προοπτικές» από πλευράς ζήτησης για την επόμενη χρονιά.

Δείτε επίσης