Τουρισμός

Κ. Ζέρβας: «Αγωνιζόμαστε για τουρισμό 12 μηνών»

Τον στρατηγικό στόχο της προσέλκυσης τουριστών στην συμπρωτεύουσα όλο το χρόνο αποκάλυψε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της Έκθεση Τουρισμού «Philo

Κ. Ζέρβας: «Αγωνιζόμαστε για τουρισμό 12 μηνών»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εξέλιξή του σε έναν ταξιδιωτικό προορισμό με τουρίστες όλους τους μήνες του χρόνου, παρέχοντας επιλογές για διακοπές, αναψυχή και city-break επισκέψεις αποκάλυψε στην Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2022» ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για την ένταξή της πόλης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco, την ανάδειξή της σε τεχνολογικό hub για ξένες εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις, την ανάπτυξη σημαντικών επενδύσεων για την βιομηχανία του κινηματογράφου, την εντυπωσιακή άνοδο της κρουαζιέρας, όπως επίσης και τις σημαντικές διακρίσεις που έχει πετύχει η Θεσσαλονίκη στον τομέα του τουρισμού τα τελευταία χρόνια.
«Αγωνιζόμαστε για τουρισμό 12 μηνών τον χρόνο. Δέσμευσή μας είναι ότι όχι μόνο ονειρευόμαστε και οραματιζόμαστε τη Θεσσαλονίκη ως μια ευρωπαϊκή μητρόπολη, αλλά την έχουμε σχεδιάσει και βήμα – βήμα υλοποιούμε το σχέδιο αυτό με θέληση, δυναμικότητα και συνεργασία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και συμπλήρωσε: «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου, που με άοκνες προσπάθειες καταφέρνουν τα αναδείξουν τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πόλης».

Στην προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού και των δράσεων προώθησης της πόλης ως προορισμού στο εξωτερικό, καθώς και την πληθώρα πρωτοβουλιών και συνεργιών αναφέρθηκε κι η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, τονίζοντας ότι η πολύπλευρη, μελετημένη και ολοκληρωμένη προσπάθεια φέρνει πλέον αξιόλογα αποτελέσματα: «Το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά. Πάμε δυναμικά να σχεδιάσουμε το 2023. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, αλλά είμαστε εδώ ενωμένοι και πιστεύω ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα».

Τέλος, παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα γνωστοποιήθηκε πως ανέλαβαν εκ νέου κοινή πρωτοβουλία, ώστε και το επόμενο καλοκαίρι να υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, απευθυνόμενοι με κοινή επιστολή τους στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητώντας να συμπεριληφθεί η σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σκιάθου στις επιδοτούμενες γραμμές και για το 2023.

Άλλωστε, η αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε γίνει αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τα προηγούμενα χρόνια είχε τύχει θετικής ανταπόκρισης και όπως έδειξαν τα στοιχεία η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των δύο περιοχών.

Δείτε επίσης