Τουρισμός

Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής: Με συνταγές από την Μακεδονία η παρουσίαση της Ελλάδας

Στην διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο φέτος θα λάβει μέρος η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής της χώρας μας

Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής: Με συνταγές από τη Μακεδονική Κουζίνα η παρουσίαση της Ελλάδας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με συνταγές εμπνευσμένες από τη Μακεδονική Κουζίνα αλλά με εδέσματα μαγειρεμένα με σύγχρονες τεχνικές, θα λάβει μέρος φέτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής «Villeroy & Boch» η Ελλάδα.

Στον διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και μετέχουν οι κορυφαίες αντιπροσωπείες χωρών από όλο τον κόσμο, η χώρα μας θα συμμετάσχει με την ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Professionals Greece).

Η ελληνική ομάδα θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα, με θέμα «Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα», ενώ θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γεύμα, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα, προβάλλοντας παράλληλα τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της χωράς μας παγκοσμίως.

Είναι σημαντικό πως η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, με την ομάδα της «Culinary Team Greece», είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια (2020) το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη.

Ο φετινός διαγωνισμός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μαγειρικής θα φιλοξενηθεί από τις 25 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου στο δημοφιλές Κίρχμπεργκ του Λουξεμβούργου. Στον εκθεσιακό χώρο του «EXPOGAST» (με τα 24.700 τ.μ.) θα παραβρεθούν 8000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε ένα χώρο 900 θέσεων.

Η κορυφαία αυτή γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί παγκόσμιο θεσμό για τον κλάδο της γαστρονομίας καθώς συμμετέχουν περισσότερες από 100 επιλεγμένες ομάδες chef από 55 χώρες από όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Δείτε επίσης