Τουρισμός

Selectour: Στην Αθήνα το συνέδριο ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Γαλλίας

Η διοργάνωση θεωρείται ευκαιρία για την προβολή του ελληνικού χειμερινού τουρισμού στη γαλλική αγορά και την προώθηση της Ελλάδας για την σεζόν 2023

Selectour: Στην Αθήνα το συνέδριο ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Γαλλίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα το πρωί το 12ο Συνέδριο του κορυφαίου δικτύου των ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Γαλλίας, με την επωνυμία «Selectour». Στις εργασίες του συνεδρίου στην Αθήνα συμμετέχουν διευθυντικά στελέχη μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, αλυσίδων ξενοδοχείων, μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και δημοσιογράφοι εξειδικευμένοι στον τομέα του τουρισμού από τη Γαλλία.

Το δίκτυο της «Selectour» περιλαμβάνει περισσότερα από 1.200 μέλη που βρίσκονται στη γαλλική επικράτεια, σε περισσότερες από 600 πόλεις, με περισσότερους από 4.000 συμβούλους που ειδικεύονται στα ταξίδια αναψυχής και στον επαγγελματικό τουρισμό.

Όπως αναφέρουν σχετικά διεθνή δημοσιεύματα, το συνέδριο είναι «σημείο αναφοράς» για την «ελίτ» της γαλλικής τουριστικής αγοράς και «αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για την Ελλάδα -και τον ΕΟΤ- να παρουσιάσει και να προωθήσει τον ελληνικό χειμερινό τουρισμό στους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της γαλλικής αγοράς».

Με την φιλοξενία του συνεδρίου στην Ελλάδα ο ΕΟΤ στοχεύει να προβάλλει την Αθήνα ως τον ιδανικό ευρωπαϊκό προορισμό «city break» στη γαλλική αγορά και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα στις 13 περιφέρειες της χώρας μας να λάβουν μέρος στο συνέδριο της «Selectour» με δικά τους περίπτερα, προκειμένου να προωθήσουν τους ξεχωριστούς ταξιδιωτικούς και τουριστικούς προορισμούς που έχουν επιλέξει απευθείας στους εκπροσώπους της γαλλικής αγοράς.

Στην ατζέντα του συνεδρίου, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (27 Νοεμβρίου), περιλαμβάνονται σημαντικά ζητήματα του κλάδου που αφορούν μεταξύ άλλων στις προκλήσεις αναφορικά με τα θέματα επάρκειας και κόστους ενέργειας, καθώς επίσης και τις «πράσινες πολιτικές» και πρωτοβουλίες για ένα αειφόρο τουριστικό μοντέλο.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι και τα στελέχητων ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Γαλλίας θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το σύγχρονο «πρόσωπο» της ελληνικής πρωτεύουσας, καθώς το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, έχει συμπεριλάβει αρκετές πολιτιστικές και γαστρονομικές δράσεις.

Μάλιστα, αύριο (25/11) θα παραβρεθεί ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό στους Γάλλους τουριστικούς πράκτορες και να μιλήσει για την ελληνική φιλοξενία και τη νέα φιλοσοφία του ελληνικού τουρισμού.

«Η διοργάνωση του εμβληματικού συνεδρίου της Selectour στην Αθήνα, με περισσότερους από 500 σύνεδρους από τον χώρο του γαλλικού τουρισμού, είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία της γαλλικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, εστιάζοντας στην ευκαιρία που θα έχουν οι περιφέρειες να αναδείξουν τα πλεονεκτήματά τους με τη συμμετοχή τους στις εργασίες του συνεδρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική αγορά θεωρείται από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες του κόσμου και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσον αφορά στις τουριστικές ροές από την Γαλλία προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το φετινό εννεάμηνο (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2022) οι αφίξεις ήταν 17,6% αυξημένες σε σχέση με το 2019, την χρονιά-ορόσημο του ελληνικού τουρισμού ενώ τα τουριστικά έσοδα ήταν αυξημένα κατά 11,7% σε σχέση με το ίδιο έτος.

Δείτε επίσης