Τουρισμός

Uber: Σχέδιο μετεξέλιξης σε παγκόσμιο τουριστικό κολοσσό

Απευθείας κρατήσεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, πτήσεις και περιηγήσεις προσφέρει πλέον η κορυφαία εφαρμογή κλήσης ταξί στον κόσμο

Uber: Σχέδιο μετεξέλιξης σε παγκόσμιο τουριστικό κολοσσό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στον κλάδο του τουρισμού επεκτείνεται δυναμικά και ραγδαία ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός Uber, που έχει αναπτύξει την δημοφιλέστερη εφαρμογή κλήσης ταξί στον κόσμο. Μετά τις παραδόσεις φαγητού και πακέτων κατ' οίκον (Uber Eats), η Uber επεκτείνεται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς στον τομέα των ταξιδιών, προσφέροντας δυνατότητες απευθείας κρατήσεων σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, πτήσεις, περιηγήσεις και δραστηριότητες αναψυχής.

Σύμφωνα με δημοσιευμάτα ξένων εξειδικευμένων ιστοσελίδων και περιοδικών (όπως το «Tourism Review») η αμερικανική εταιρεία έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την απόκτηση ηγετικής θέσης και στον ταξιδιωτικό τομέα.

Για την απευθείας πραγματοποίηση κρατήσεων σε εστιατόρια και δραστηριότητες αναψυχής μέσω της εφαρμογής της, η Uber συνεργάζεται με την OpenTable, μία αμερικανική ιστοσελίδα που ειδικεύεται στις online κρατήσεις εστιατορίων καθώς και με την εταιρεία Viator (του ομίλου Tripadvisor), που δραστηριοποιείται στην κράτηση εκδρομών και άλλων αξιοθέατων.

Uber Travel (food)

Ήδη, οι δύο εταιρίες έχουν ενσωματωθεί στην εφαρμογή ως Uber Explore, η οποία παρουσιάστηκε τον Μάρτιο και λειτουργεί ήδη σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ, το Μεξικό (κυρίως στην Πόλη του Μεξικού) και την Ισπανία (Μαδρίτη), επιτρέποντας στους χρήστες να ανακαλύπτουν προτεινόμενα μέρη, με βάση διάφορες κατηγορίες, όπως νυχτερινή ζωή, παραστάσεις και εστιατόρια.

Όπως αναφέρουν στελέχη της Uber, οι ίδιες υπηρεσίες θα επεκταθούν σύντομα τόσο και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η Uber, με την ενεργοποίηση των νέων υπηρεσιών του Uber Explore, η αμερικανική εταιρία θέλει να «πάει [τους] πελάτες της πέρα από τη μετακίνηση τους» και να καλύψει όλη την ταξιδιωτική τους εμπειρία από την κράτηση μέχρι την διαμονή και τις μετακινήσεις ως την επιστροφή τους.

Ουσιαστικά, θα επιδιώξει να αποκτήσει μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς που κατέχει σήμερα η Airbnb - και όχι η booking.com- καθώς προσφέρει πληθώρα καταλυμάτων αλλά και τη δυνατότητα κράτησης σε εστιατόρια και τοπικές δραστηριότητες.

Uber Explore

Είναι εξίσου σημαντικό στον συνολικό σχεδιασμό της διοίκησης της Uber πως τον περασμένο Μάιο, παρουσίασε τις δυνατότητες του Uber Travel, ως μία λειτουργία της εφαρμογής που παρέχει πληροφορίες για ταξίδια (κρατήσεις ξενοδοχείων, πτήσεις, δρομολόγια άλλων μέσων, κτλ) και στη συνέχεια έχει την δυνατότητα να σχεδιάζει τα δρομολόγιά για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού.

Για την επιτάχυνση της διαδικασίας, τον περασμένο Αύγουστο, η Uber ξεκίνησε την δοκιμαστική λειτουργία του Uber Travel στην Μεγ. Βρετανία, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν απευθείας μέσω της εφαρμογής εισιτήρια τρένων ή λεωφορείων απευθείας για κάθε ταξίδι ή μετακίνησή τους.

Uber Travel

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται σε συνεργασία με την πλατφόρμα κρατήσεων Omio. Σήμερα είναι σε πλήρη λειτουργία στις ΗΠΑ και τον Καναδά, καλύπτοντας τις μεγαλύτερες πόλεις των δύο χωρών της Βορείου Αμερικής.

Όπως εκτιμούν διεθνείς αναλυτές η πληθώρα των δυνατοτήτων τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών που προσφέρει η Uber μπορούν να την αναδείξουν σε μία από τις κορυφαίες εφαρμογές αναψυχής και τουρισμού στον κόσμο και ουσιαστικά ένας παγκόσμιο κολοσσό και στον τομέα των κρατήσεων.

Δείτε επίσης