Τουρισμός

Αθήνα: Αύξηση 4% στην πληρότητα των ξενοδοχείων τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού οι φετινές κρατήσεις έφθασαν το 87,5% του αντίστοιχου μήνα του 2019

Αθήνα: Αύξηση 4% στην πληρότητα των ξενοδοχείων τον Οκτώβριο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Oριακή αύξηση κατά 4% σημείωσε η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριος 2022) αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες η πορεία όλης της χρονιάς μέχρι και τον Οκτώβριο δείχνει πως είχε θετικό πρόσημο για τον ξενοδοχειακό τομέα και συγκεκριμένα η μέση πληρότητα του 10μηνου του 2022 έφθασε το 87,5% του αντίστοιχου 10μήνου του 2019, υπερσκελίζοντας τις αντίστοιχες πληρότητες τόσο του 2020 όσο και του 2021 με μεγάλη διαφορά.

Ουσιαστικά, ο Οκτώβριος κινήθηκε λίγο καλύτερα από τους προηγούμενους μήνες (και σε σχέση με άλλες πόλεις και περιοχές της Ελλάδας) με τις επιδόσεις της Αθήνας να χαρακτηρίζονται ως θετικές.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναλυτές της τουριστικής αγοράς οι επιδόσεις της Αθήνας σε πληρότητες δεν είναι ακόμα κοντά στα επίπεδα των 10 κορυφαίων πόλεων και γι' αυτό εντείνονται οι προσπάθειες για την προώθηση της πρωτεύουσας ως τουριστικού προορισμού όλο τον χρόνο καθώς και ως ιδανική επιλογή για «city-break».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) οι πληρότητων των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας της χώρας «δεν είναι οι ιδανικές, ούτε σε επίπεδο 10μήνου, ούτε και διαχρονικά».

Παράδειγμα αποτελεί η μέση τιμή δωματίου, η οποία στην Αθήνα που φτάνει τα 125,39 ευρώ, ενώ στον πίνακα σύγκρισης εμφανίζονται με πολύ καλύτερες επιδόσεις (και υψηλότερες τιμές δωματίου) σε πόλεις-ανταγωνιστές της συγκεκριμένης περιόδου, όπως η Ρώμη, η Κωνσταντινούπολη, η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη.

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη -διαχρονικά- διαδρομή, όπου η Αθήνα “ακολουθεί” τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού.

Δείτε επίσης