Τουρισμός

Τουρισμός για όλους: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα κλήρωση

Το νέο voucher των 150 ευρώ για χειμερινούς προορισμούς θα κερδίσουν συνολικά 100.000 δικαιούχοι

Τουρισμός για όλους: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα κλήρωση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η νέα κλήρωση για την έκδοση νέου voucher αξίας 150 ευρώ αποκλειστικά για χειμερινούς προορισμούς. Οι νέες ψηφιακές «επιταγές» που θα δημιουργηθούν από την ηλεκτρονική κλήρωση θα αφορούν σε 100.000 δικαιούχους και θα δοθούν σε όσους είχαν κάνει το περασμένο καλοκαίρι αίτηση με τους κωδικούς τους Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Vouchers.gov.gr.

Oι νέοι πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης θα αναρτηθούν στην ίδια πλατφόρμα και τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Στην συνέχεια κάθε δικαιούχος μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό των 150 ευρώ εφάπαξ, αλλά μπορεί όμως να «σπάσει» το συνολικό ποσό και να το χρησιμοποιήσει σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με όποιον τρόπο επιθυμεί. Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα (voucher) είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα αλλά δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο.

Κατά τη διαδικασία της ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Όμως, από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές με τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου (Near Field Communication) ή NFC.

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής, χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC.

Απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή κατά την διαδικασία ενεργοποίησης καθώς σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» καλύπτει αποκλειστικά και μόνο την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής. Γι' αυτό και δεν καλύπτονται τοπικές μετακινήσεις, ούτε δαπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή άλλες δαπάνες κατά την διάρκεια των χειμερινών διακοπών κάθε δικαιούχου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλιας το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» – το οποίο θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023, έχει στόχο να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός και παράλληλα να στηριχθούν τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε χειμερινούς προορισμούς.

Έτσι, δεν αποκλείεται να διεξαχθεί μία ακόμα κλήρωση στα τέλη Ιανουαρίου του 2023, για υποψηφίους που δεν έχουν συμμετάσχει στις προηγούμενες διαδικασίες υποβολής αίτησης παρότι είχαν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και δεν είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το voucher για την επιδότηση των διακοπών τους.

Δείτε επίσης