Τουρισμός

Αύξηση-ρεκόρ 100,13% στην διαχείριση παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας ως το 2031

Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίηση η «Allied Market Research» μέσα στην επόμενη δεκαετία η αγορά θα φθάσει τα 17,07 δισ.ευρώ

Αύξηση-ρεκόρ 100,13% στην διαχείριση παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας ως το 2031
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε επίπεδα ρεκόρ θα φθάσει ο τομέας διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας σε παγκόσμιο επίπεδο το 2031 καταγράφοντας αύξηση 100,13% την περίοδο 2022-2031, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας που διενέργησε η εξειδικευμενη εταιρεία «Allied Market Research».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας η συγκεκριμένη αγορά που επηρεάζει τον τουρισμό, τα ταξίδια και τις μεταφορές, θα σημειώσει Ετήσιο Σύνθετο Ρυθμό Ανάπτυξης (CAGR) περίπου 7,5%. Έτσι, η αγορά θα «εκτιναχθεί» μέσα στην επόμενη δεκαετία από τα 8,8 δισ. δολάρια - περίπου 8,49 δισ.ευρώ.- σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2021 στα 17,7 δισ.δολάρια (δηλ.17,07 δισ.ευρώ) στα τέλη του 2031.

Η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας περιλαμβάνει τον έλεγχο της κυκλοφορίας μέσα και γύρω από αεροδρόμια, τερματικούς σταθμούς αεροδρομίων και τον σχετικό εναέριο χώρο. Ουσιαστικά, επιτρέπει την ολοκληρωμένη δυναμική διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας και κάνει χρήση των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας, της διαχείρισης του εναέριου χώρου και της διαχείρισης της ροής της εναέριας κυκλοφορίας. Τα συστήματα αυτά προσφέρουν ασφαλή και έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, ενσωματώνοντας εναέριες και επίγειες λειτουργίες.

Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική ρύθμιση της ροής των αεροσκαφών σε πραγματικό χρόνο, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία τους. Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας περιλαμβάνουν υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, υπηρεσίες ειδοποίησης και υπηρεσίες πληροφοριών πτήσης.

Η τεράστια ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας οφείλεται στην αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας σε όλο τον κόσμο, στον εκσυγχρονισμό των υποδομών διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας και στη μεγαλύτερη ανάγκη για βελτιωμένη ασφάλεια των αερομεταφορών.

Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος των επενδύσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια θα αφορούν στην πρόβλεψη, διαχείριση και αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων, που σχετίζονται με τις κυβερνοαπειλές/κυβερνο-επιθέσεις (cyber-hacking) και στις προβλέψεις έντονων καιρικών φαινομένων με την χρήση τεχνολογιών αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και η Μηχανική Μάθηση (Machine Learning).

Επιπλέον, οι τεχνολογικές εξελίξεις και η μεγαλύτερη ζήτηση για λύσεις εναέριας κυκλοφορίας από χώρες από τις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής είναι παράγοντες που αναμένεται να προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης κατά την περίοδο 2022-2031.

Δείτε επίσης