Τουρισμός

Αιφνιδιαστική διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία από φορείς και επιχειρήσεις για την διακοπή των δρομολογίων «λόγω χαμηλής ζήτησης» όπως υποστηρίζει η εταιρεία

Αιφνιδιαστική διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σμύρνης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η πολυδιαφημισμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το λιμάνι της Σμύρνης στην Τουρκία σταματάει σήμερα αιφνιδιαστικά πριν συμπληρωθούν καν δύο μήνες από την επίσημη έναρξη των δρομολογίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «Levante Ferries» το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων της γραμμής Θεσσαλονίκη-Σμύρνη ολοκληρώνεται σήμερα καθώς «ανεστάλη έως τις 31 Μαρτίου λόγω χαμηλής ζήτησης».

Την ίδια αιτία αναφέρει και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», τονίζοντας πως αρχικά υπήρξε ενημέρωση των τοπικών αρχών της Σμύρνης για διακοπή από το ερχόμενο Σάββατο (3/12) εξαιτίας της «χαμηλής ζήτησης από επιβατικές και μεταφορικές εταιρείες».

Η έναρξη των δρομολογίων είχε γίνει τις 10 Οκτωβρίου και είχε διαφημιστεί από εταιρείες, φορείς και επιχειρήσεις των δύο πόλεων ως μία «σημαντική εξέλιξη» με τουριστικό, οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Η σχετική ανακοίνωση της «Levante Ferries» ανέφερε χαρακτηριστικά τότε ότι η νέα γραμμή «δημιουργεί γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στις γείτονες χώρες της Ελλάδας και της Τουρκίας, οι οποίες έρχονται πλέον πιο κοντά σε επίπεδο εμπορικό, κοινωνικό, πολιτισμικό» και υπογράμμιζε ότι «H Levante Ferries δεν επιδιώκει μόνο να προαγάγει τα κοινά εμπορικά συμφέροντα Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά ακόμα να συσφίξει τις σχέσεις των δύο αυτών χωρών και να αναδείξει όλα εκείνα που τις ενώνουν».

Με βάση την ίδια ανακοίνωση, ήταν μία απόφαση στρατηγικής για την εταιρεία καθώς η ακτοπλοίκή σύνδεση της Ελλάδας με την Τουρκία, ουσιαστικά αποτελούσε ταυτόχρονα σύνδεση της Ευρώπης με την Ασία: «Θα εξυπηρετηθούν επιβάτες και φορτία προς την Ευρώπη, τα Βαλκάνια αλλά και αντίστροφα. Πολλά φορτηγά, μέσω της σύνδεσής μας, θα μπορούν να φτάνουν μέχρι το Μπάρι και την Αγκώνα εύκολα και ξεκούραστα, με ένα μόνο εισιτήριο. Η εκατέρωθεν τουριστική κίνηση θα προσεγγίσει προορισμούς που σήμερα είναι τελείως απόμακροι και δυσπρόσιτοι. Θα δημιουργηθούν εκδρομές και περιπλανήσεις που σήμερα δεν μπορούσε κανείς να τις φανταστεί».

Σε αυτό το διάστημα το πλοίο «Smyrna di Levante» πραγματοποίησε 40 δρομολόγια επιβατικού και εμπορικού χαρακτήρα καθώς το συγκεκριμένο πλοίο (τύπου RoPax) έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 948 επιβάτες και 55 φορτηγά ή 315 ΙΧ οχήματα. Το πλοίο «Smyrna di Levante» αναχωρούσε από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και από Σμύρνη για Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή, ενώ το ταξίδι διαρκούσε 13-14 ώρες.

Στην σημερινή ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η διακοπή δεν είναι οριστική χωρίς όμως να διευκρινίζεται η ημερομηνία ή η περίοδος έναρξης των δρομολογίων: «Αυτή η δίμηνη εξυπηρέτηση της γραμμής αποτελεί χρήσιμη παρακαταθήκη για την εύκολη και γρήγορη επανεκκίνηση των δρομολογίων της καλοκαιρινής σεζόν 2023. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων της καλοκαιρινής σεζόν θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση».

Αν και η ανακοίνωση προσδιορίζει την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σμύρνη το επόμενο καλοκαίρι, στην Τουρκία οι ανακοινώσεις προσδιορίζουν την έναρξη για τις αρχές Απριλίου.
Ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στη Σμύρνη, Γιουσούφ Οζτκούρκ, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την αναστολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης- Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι «είναι ασύμφορη αυτή η θαλάσσια γραμμή για την ελληνική εταιρεία» και άφησε αιχμές για την «χαμηλή ζήτηση από επιβατικές και μεταφορικές εταιρείες».

Μάλιστα, το πρακτορείο «Anadolu» αναφέρει ότι «το πλοίο που θα φτάσει στη Σμύρνη το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, θα επιστρέψει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας το τελευταίο ταξίδι» αλλά υπογραμμίζει πως «τα ταξίδια σταματούν μέχρι τις 31 Μαρτίου».

Η «Levante Ferries» είναι μια ακτοπλοϊκή εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, η οποία ιδρύθηκε το 2014. Σήμερα διαθέτει στόλος τεσσάρων πλοίων εξυπηρετεί τις μεταφορικές ανάγκες των νησιών Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, πραγματοποιώντας δρομολόγια προς τα τρία νησιά του Ιονίου μέσω Πάτρας και Κυλλήνης, για τα οποία έχει ήδη ανακοινώσει το πρόγραμμα του 2023.

Δείτε επίσης