Τουρισμός

Η Ελλάδα στους Top5 προορισμούς των Βρετανών για χειμερινές διακοπές με ηλιοθεραπεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης «Big Winter Sun» για την περίοδο 2022-2023, η χώρα μας είναι στην δεύτερη θέση της κατάταξης πίσω από την Ισπανία

Η Ελλάδα στους Top5 προορισμούς των Βρετανών για χειμερινές διακοπές με ηλιοθεραπεία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στους κορυφαίους ηλιόλουστους προορισμούς χειμερινών διακοπών συγκαταλέγεται η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία κρατήσων οργανωμένων διακοπών που παρουσιάζει έκθεση με τίτλο «Big Winter Sun» που έγινε στην Μεγ. Βρετανία για λογαριασμό του ταξιδιωτικού οργανισμού «On the Beach».

Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι στην 2η θέση του Top10 με ποσοστό 6,9% στο σύνολο των κρατήσεων για τη χειμερινή περίοδο, μπροστά -με μικρή διαφορά στις κρατήσεις- από την Τουρκία (6,9%), ενώ ακολουθούν η Πορτογαλία (4,9%),η Αίγυπτος (3,8%), η Κύπρος (3,8%), η Μάλτα (2,5%) και το Μαρόκο (2,1%).

Στην πρώτη θέση είναι η Ισπανία με εντυπωσιακό ποσοστό που αγγίζει το 65,7%, κατέχοντας μάλιστα και τις πρώτες τρείς θέσεις στην κατάταξη με θέρετρα και τους τοπικούς προορισμούς, που έχουν τις περισσότερες κρατήσεις από την βρετανική αγορά.

Πρώτα την σχετική λίστα και με μεγάλη διαφορά είναι τα Κανάρια Νησιά (Τενερίφη, Λας Πάλμας, Γκραν Κανάρια, Φουερτεβεντούρα, Λανθαρότε, Γκομέρα, Ελ Ιέρρο) με 40%, στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Βαλεαρίδες Νήσοι (Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα και Φορμεντέρα) με 8,5% ενώ οι ηπειρωτικοί προορισμοί (Βαρκελώνη, Μάλαγα, Καντίς, Αλικάντε, Βίγο, Σεβίλλη) της ιβηρικής χώρας έχουν συνολικό ποσοστό 17,2%.

Όσον αφορά στους κορυφαίους ηλιόλουστους προορισμούς χειμερινών διακοπών με βάση το μέσο κόστος για επτά διανυκτερεύσεις με πακέτο «all inclusive», πρώτη είναι η Μάλτα με την χαμηλότερη τιμή να διαμορφώνεται στις 282,57 στερλίνες (δηλ.329,62 ευρώ).

Ακολουθούν στην δεύτερη θέση οι Βαλεαρίδες Νήσοι με 294,89 στερλίνες (δηλ. 343,99 ευρώ) και το Μαρόκο με 311,69 στερλίνες (δηλ.363,59 ευρώ) ενώ η Ελλάδα είναι στην 7η θέση του Top10 της κατάταξης με 364,91 στερλίνες (δηλ. 425,67 ευρώ).

Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι πάνω από τους μισούς Βρετανούς έχουν ήδη επισκεφθεί την Τουρκία την τελευταία τριετία, είτε σκοπεύουν να το κάνουν μέσα στο 2023, με αποτέλεσμα να έχει καταγράψει σημαντική αύξηση της ζήτησης και των κρατήσεων ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Δείτε επίσης