Τουρισμός

Volotea: Ανακοίνωσε νέο δρομολόγιο Αθήνα-Τουλούζ για τη θερινή περίοδο 2023

H ισπανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θα συνδέει τον επόμενο χρόνο την Αθήνα με 16 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη

Volotea: Ανακοίνωσε νέο δρομολόγιο Αθήνα-Τουλούζ για τη θερινή περίοδο 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα νέο δρομολόγιο που θα συνδέει την Αθήνα με μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Γαλλίας και να δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση στον ελληνικό τουρισμό ανακοίνωσε η ισπανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση από τις 27 Μαΐου απευθείας πτήσεις θα συνδέουν την ελληνική πρωτεύουσα με την Τουλούζ με 2 εβδομαδιαίες συχνότητες: κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Η έναρξη του νέου δρομολογίου μικραίνει ακόμα περισσότερο την απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας: χάρις σε αυτή την σύνδεση, όλοι οι επιβάτες που θα αναχωρούν από την Αθήνα θα μπορούν να επισκεφθούν το γαλλικό νότο και να ανακαλύψουν τη θαυμάσια αυτή περιοχή, ενώ παράλληλα όλο και περισσότεροι Γάλλοι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν την Αθήνα απευθείας από την πόλη τους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση αυτής της νέας διεθνούς σύνδεσης από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Χάρη σε αυτή τη σύνδεση γίνεται δυνατό να ταξιδέψουμε σε ακόμα μια μαγική πόλη της Γαλλίας, την Τουλούζη, την αποκαλούμενη και ως “Ville Rose”, τοποθετημένη στην καρδιά της νοτιοδυτικής χώρας ανάμεσα στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό Ωκεανό» δήλωσε η Country Manager Italy & Southeastern Europe της Volotea Βαλερία Ρεμπάστο και συμπλήρωσε:«Η Τουλούζ είναι επίσης και η πύλη στο Κανάλι του Midi και στη Λούρδη, μεταξύ άλλων προορισμών, και από τη φύση της αποτελεί το τέλειο σημείο εκκίνησης για πραγματικά υπέροχες διακοπές!».

Μετά την προσθήκη του νέου δρομολογίου από Αθήνα προς Τουλούζ, η ισπανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θα συνδέει τον επόμενο χρόνο την Αθήνα με 16 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη.
Πιο συγκεκριμένα, η Volotea θα συνδέει τον επόμενο χρόνο την Αθήνα το Μπιλμπάο στην Ισπανία, το Μπορντό, την Λιλ, την Λυών, την Μασσαλία, την Νάντ, το Στρασβούργο και την Τουλούζη στη Γαλλία, το Μπάρι, το Παλέρμο, την Βενετία και την Βερόνα στην Ιταλία και το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία.

Έτσι, η Ελλάδα θα έχει ακόμα μεγαλύτερη πρόσβαση στις τέσσερις σημαντικές τουριστικές αγορές της Ευρώπης (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία,Κροατία) και θα μπορέσει να αυξήσει ακόμα περισσότερες τις αφίξεις τουριστών σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Όσον αφορά στην Ελλάδα οι πτήσεις της Volotea θα διεξάγονται από το αεροδρόμιο «Ελευθέριο Βενιζέλος» καθώς επίσης και τα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

Η κορυφαία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης

Η Volotea ιδρύθηκε το 2011 από τους Carlos Munoz και Lázaro Ros - πρώην ιδρυτές της αεροπορικής εταιρείας Vueling - και είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη καθώς εξυπηρετεί περισσότερες από 100 πόλεις σε 16 χώρες. Εδρεύει σε 18 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, πόλεις και περιφερειακές πρωτεύουσες: Αστούρια, Αθήνα, Μπιλμπάο, Μπορντό, Κάλιαρι, Αμβούργο, Λιλ, Λυών, Λούρδη, Μασσαλία, Νάντη, Νάπολη, Όλμπια, Παλέρμο, Στρασβούργο, Τουλούζη, Βενετία και Βερόνα.

Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει στόλο μεταξύ 41 αεροσκαφών (2022) από 36 το καλοκαίρι του 2019. Όσον αφορά τον όγκο, η Volotea θα αυξήσει τη χωρητικότητά της κατά σχεδόν 39% σε σύγκριση με το 2019, αναδεικνύοντας την ισχυρή λανθάνουσα ζήτηση στις αγορές μεσαίων πόλεων της Ευρώπης.

Ομοίως, φέτος η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει συνολικά 11 εκατομμύρια θέσεις, γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση σχεδόν 40% σε σύγκριση με το 2019, έτος κατά το οποίο η εταιρεία έθεσε προς πώληση 8 εκατομμύρια εισιτήρια- και να αυξήσει το προσωπικό της σε όλες τις αγορές της. Τον Ιούνιο του 2021, η Volotea απασχολούσε περισσότερους από 1.400 υπαλλήλους και μέχρι το 2022 η εταιρεία αναμένει να έχει περισσότερους από 1.600 υπαλλήλους στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Volotea εξελέγη «Η κορυφαία αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης» στα «World Travel Awards 2022», όπως είχε συμβεί και το 2021, τα οποία θεωρούνται ως τα πιο σημαντικά βραβεία του κλάδου που αναγνωρίζουν την αριστεία στον τομέα των μεταφορών και του τουρισμού παγκοσμίως.

Δείτε επίσης