Τουρισμός

Ryanair: Νέες απευθείας πτήσεις από τη Βαυαρία προς την Κέρκυρα

Εβδομαδιαία δρομολόγια από το αεροδρόμο Μέμινγκεν της νότιας Γερμανίας ενέταξε η Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία στο πτητικό της πρόγραμμα για το 2023

Ryanair: Νέες απευθείας πτήσεις από τη Βαυαρία προς την Κέρκυρα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέες απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμο Μέμινγκεν στη διοικητική περιφέρεια της Σουηβίας της νότιας Γερμανίας προς την Κέρκυρα ενέταξε η Ryanair στο πτητικό της πρόγραμμα για το 2023.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, η σύνδεση του αεροδρομίου της Κέρκυρας με το Μέμινγκεν στη Βαυαρία θα είναι εβδομαδιαία, με ένα δρομολόγιο κάθε Παρασκευή από τις 31 Μαρτίου 2023.

Δεν αποκλείεται όμως να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων προς το νησί του Ιονίου καθώς στο Μέμινγκεν η Ryanair διαθέτει μόνιμη βάση και επιπλέον θα σταθμεύσει τρία νέα αεροσκάφη στο αεροδρομίου του Μέμινγκεν για το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων.

Εκτός από την Κέρκυρα, ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους θα πραγματοποιεί πτήσεις από το ίδιο αεροδρόμιο προς την Κρακοβία (Πολωνία) και την Τούζλα (Ρουμανία). Επίσης, θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις προς τη Νάπολη (Ιταλία) δύο φορές την εβδομάδα από τις 26 Μαρτίου, καθώς και προς τη Μάλτα και τη Βαλένθια (Ισπανία) από τις 27 Μαρτίου.

Συνολικά, η αεροπορική εταιρεία έχει ανακοινώσει περισσότερες από 160 εβδομαδιαίες πτήσεις προς 28 προορισμούς από το εν λόγω αεροδρόμιο, με αύξηση πτήσεων εβδομαδιαίως προς Αλικάντε, Μπάνια Λούκα, Βαρκελώνη-Χιρόνα, Φάρο, Στάνστεντ (Λονδίνο), Μάλαγα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα και Ζαντάρ.

Το Μέμινγκεν είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη στη διοικητική περιοχή της Σουηβίας με 41.538 κατοίκους στο κέντρο της Βαυαρίας και απέχει 110 χιλιόμετρα από το Μόναχο, την μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας. Θεωρείται όμως ως το κεντρικό οικονομικό, εκπαιδευτικό και διοικητικό κέντρο του Δούναβη. Στα δυτικά η πόλη περιβάλλεται από τον Ίλλερ, το ποτάμι που σηματοδοτεί τη Βάδη-Βυρτεμβέργη στα σύνορα. Στα βόρεια, ανατολικά και νότια η πόλη περιβάλλεται από την περιοχή της Ούντεραλγκάου.

Η πόλη του Μέμινγκεν διαθέτει το μικρότερο από τα τρία εμπορικά και επιβατικά αεροδρόμια της Βαυαρίας, πίσω από το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης και το διεθνές αεροδρόμιο του Μονάχου. Όμως, την τελευταία δεκαετία - με εξαίρεση την διετία της πανδημίας- γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη, με εντυπωσιακή αύξηση των πτήσεων και του συνολικού αριθμού των επιβατών σε ετήσια βάση.

Δείτε επίσης