Τουρισμός

Βασίλης Κικίλιας: «Η στρατηγική μας για καλύτερο τουρισμό σε όλη την Ελλάδα πέτυχε»

Ο Υπουργός Τουρισμού σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλυψε πως μόνο τα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν κάνει ρεκόρ με 31 εκατομμύρια επιβάτες μέσα στο 2022

Βασίλης Κικίλιας: «Η στρατηγική μας για καλύτερο τουρισμό σε όλη την Ελλάδα πέτυχε»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Απόλυτα επιτυχημένη χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική για την στήριξη του ελληνικού τουριστικού τομέα, βασικό στοιχείο της οποία ήταν η στρατηγική της επέκτασης της σεζόν, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Τα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν κάνει ρεκόρ με 31 εκατομμύρια επιβάτες, γεγονός που δείχνει πως η στρατηγική μας για καλύτερο τουρισμό σε όλη την Ελλάδα πέτυχε» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως ειδικά για την Αθήνα «ο τουρισμός αποτέλεσε φέτος τη βασική πηγή χρηματοδότησης, ενισχύοντας την τσέπη των πολιτών, τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μουσεία και το εμπόριο».

Σε ερώτηση για τις προσδοκίες και τον σχεδιασμό για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι η εικόνα των προκρατήσεων δείχνει πως «και το 2023 η Ελλάδα θα έχει ισχυρό τουριστικό ρεύμα», αναφέροντας ενδεικτικά πως μόνο «από τις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν ήδη ανακοινωθεί 56 απευθείας πτήσεις/ εβδομάδα προς το διεθνές αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” της Αθήνας, ενώ μέχρι την άνοιξη θα έχουν προστεθεί και άλλες».

Αναφορικά με τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα και δημοφιλείς προορισμούς ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα, απάντησε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που υλοποιείται για 12μηνο τουρισμό και περιλαμβάνει πλέγμα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, όπως οι καμπάνιες του ΕΟΤ που πλέον πραγματοποιούνται και τους 12 μήνες του έτους, η προώθηση του «city break» και η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για διάθεση 20 εκατ. ευρώ σε αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να πραγματοποιούν πτήσεις και εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου («off season»).

Μάλιστα, ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα φέρει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή νέο νομοσχέδιο που προβλέπει τη σύσταση γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα ως «μία στρατηγική κίνηση που θα συμβάλλει σημαντικά στην προσέλκυση ταξιδιωτών από την Αυστραλία».

Όπως δήλωσε στην συνέντευξή του για το νέο γραφείο στην Αυστραλία:«Είναι πολύ σημαντικό για μας να προσθέτουμε κι άλλες αγορές, παραπάνω δυναμική στη χώρα, έτσι ώστε να έχουμε ταξιδιώτες και τουρίστες 12 μήνες το χρόνο. Αυτή είναι η στόχευση, αυτή η προσπάθεια γίνεται. Είναι κομβικό, γιατί όπως καταλαβαίνετε είναι στην άλλη άκρη του πλανήτη, είναι μια άλλη ήπειρος. Έχει σημαντικό ελληνικό στοιχείο- 300.000 Ελληνοαυστραλοί ζουν στη Μελβούρνη-, και είναι μια αγορά που άνοιξε επιτέλους μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας».

Τέλος, σχετικά με τις επικείμενες εκλογές υπογράμμισε πως «η ημερομηνία διεξαγωγής τους δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό που γίνεται στον τουρισμό, καθώς η έναρξη της σεζόν στις αρχές Μαρτίου σημαίνει ότι όποτε και να πραγματοποιηθεί η εκλογική αναμέτρηση, η Ελλάδα θα έχει τουρίστες».

Δείτε επίσης