Τουρισμός

TripAdvisor: Πολλαπλές διακρίσεις της Ελλάδας στα βραβεία «Travelers'Choice 2023»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων η Κρήτη είχε την μεγαλύτερη αναγνώριση παγκοσμίως και απέσπασε υψηλές θέσεις σε αρκετές κατηγορίες

TripAdvisor: Πολλαπλές διακρίσεις της Ελλάδας στα βραβεία «Travelers'Choice 2023»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τέσσερα ελληνικά νησιά και η Αθήνα διακρίθηκαν στα βραβεία «Travelers'Choice 2023» της Tripadvisor για το 2023 σε διαφορετικές κατηγορίες, αποσπώντας υψηλή βαθμολογία στην διαδικασία αξιολόγησης και πολλές εξαιρετικές κριτικές από ταξιδιώτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων η Κρήτη είχε την μεγαλύτερη αναγνώριση παγκοσμίως και απέσπασε υψηλές θέσεις σε αρκετές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, αναδείχθηκε έβδομη στην κατηγορία του «πιο δημοφιλή προορισμού στον κόσμο για το 2023» καθώς και στη δεύτερη θέση στην κατάταξη της κατηγορίας «Καλύτεροι Γαστρονομικοί Προορισμοί» παγκοσμίως.

Επίσης, κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση στην κατηγορία με τους «πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη», στην οποία συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη ελληνικά νησιά: η Ρόδος στην 12η θέση και η Σαντορίνη στην 15η θέση.

Στην Κρήτη αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά: «Η Κρήτη είναι η γενέτειρα τόσο του βασιλιά των θεών του Ολύμπου όσο και του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού, η Κρήτη είναι ένα κόσμημα της Μεσογείου. Είναι πλούσια σε αρχαιολογική και μυθολογική ιστορία, η οποία αντανακλάται στα αρχαία ερείπια και τα πολιτιστικά αξιοθέατά της. Απορροφήστε τη γοητευτική ατμόσφαιρα του παλιού ενετικού λιμανιού της πόλης των Χανίων ή τα φρούρια και τα μοναστήρια του Ρεθύμνου. Τα φοβερά μινωικά ερείπια των Μαλίων χρονολογούνται από το 1900 π.Χ. και το μαγευτικό όρος Ίδη (γνωστός και ως «Ψηλορείτης») λέγεται ότι φιλοξενεί τη σπηλιά όπου γεννήθηκε ο Δίας».

Στην κατηγορία με τις «25 καλύτερες παραλίες του κόσμου» η εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου στο ακρωτήρι της Γραμβούσας στην περιοχή του Κίσσαμου της Κρήτης αναδείχθηκε 24η.

Η Αθήνα κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία με τους «κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς» στον κόσμο, ενώ η Ζάκυνθος ήταν 17η στην κατηγορία με «τους κορυφαίους προορισμούς φυσιολατρικού τουρισμού» παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οινικητές των βραβείων «Travelers'Choice» καθορίζονται με βάση την ποιότητα και την ποσότητα των κριτικών και των αξιολογήσεων των ταξιδιωτών που δημοσιεύονται στο Tripadvisor κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 μηνών.

Τα βραβεία της πλατφόρμας της Tripadvisor διακρίνονται σε δύο επίπεδα: «Best of the Best» και «Travelers' Choice». Σύμφωνα με τους όρους της αξιολόγησης και των βραβεύσεων οι νικητές κάθε βραβείου «Travelers' Choice Best of the Best» συγκαταλέγονται στο κορυφαίο 1% των καταχωρήσεων ενώ οι νικητές των βραβείων «Travelers' Choice» συγκαταλέγονται στο 10% των καλύτερων καταχωρίσεων.

Δείτε επίσης