Τουρισμός

Ντουμπάι:Ρεκόρ δεκαετίας στον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό σημείωσε το 2022

Συνολικά η κοσμοπολίτικη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φιλοξένησε 232 εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες και κλαδικές ή επιχειρηματικές εκδηλώσεις

Ντουμπάϊ:Ρεκόρ δεκαετίας στον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό σημείωσε το 2022
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη και την τουριστική ανάπτυξη του Ντουμπάι συνέβαλλαν για μια ακόμη χρονιά τα διεθνή συνέδρια, οι διεθνείς ημερίδες, οι εκθέσεις και οι επαγγελματικές και κλαδικές εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν το 2022 στην κοσμοπολίτικη πόλη των των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το επίσημο γραφείο συνεδρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων του Ντουμπάι (γνωστός ως «Dubai Business Events» ή με το ακρωνύμιο «DBE»), που ανήκει στον αρμόδιο οργανισμό του υπουργείου Οικονομίας και Τουρισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε δήλωσε ότι φιλοξενήσει συνολικά 232 επιχειρηματικές εκδηλώσεις το 2022. Σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ένας εντυπωσιακός αριθμός που αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας για το Ντουμπάι.

Πέρα από τον άμεσο αντίκτυπό τους, οι εκδηλώσεις - ανάμεσά τους εμβληματικές διασκέψεις και συνέδρια που διοργανώνονται από διεθνείς ενώσεις, καθώς και εταιρικές συναντήσεις κύρους που διοργανώνονται από πολυεθνικές εταιρείες - συμβάλουν στην ανάπτυξη του Ντουμπάι ως «κόμβου» της οικονομίας της γνώσης.

Το Ντουμπάι κέρδισε συμβόλαια για την διοργάνωση και 57 συνενδρίων ενώσεων και οργανισμών μέσα στο 2022. Επίσης, αριθμός ρεκόρ, ο οποίος είναι ο υψηλότερος που έχει επιτύχει ποτέ το «Dubai Business Events». Οι επιτυχημένες διοργανώσεις αποτελούν απόδειξη των προσπαθειών του οργανισμού να αυξήσει το προφίλ του Ντουμπάι μεταξύ των διεθνών ενώσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Για την επιτυχία στον τομέα του συνεδριακού και επιχειρηματικού τουρισμού το «Dubai Business Events» συνεργάστηκε με μια σειρά από φορείς, συμπεριλαμβανομένων των φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που εκπροσωπούν, των εταίρων του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου του Ντουμπάι και της αεροπορικής εταιρείας Emirates, καθώς και της Ένωσης ξενοδοχείων καθώς και του Συνδέσμου Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων (PCO) της πόλης.

Οι ισχυρές επιδόσεις το 2022 αντιπροσωπεύουν αύξηση 95% στον αριθμό των επιτυχημένων προσφορών από το 2021 και αύξηση 92% στον αριθμό των συνέδρων που προστέθηκαν στην προετοιμασία. Όλα αυτά επιταχύνουν περαιτέρω τη δυναμική της ανάπτυξης του Ντουμπάι.

«Είμαστε ευγνώμονες στους ενδιαφερόμενους φορείς μας, οι οποίοι έδειξαν σταθερή δέσμευση να συνεργαστούν μαζί μας για να προωθήσουμε τον τομέα των επιχειρηματικών εκδηλώσεων του Ντουμπάι και να διασφαλίσουμε ότι η πόλη θα παραμείνει μια ασυναγώνιστη πόλη υποδοχής. Σε συνδυασμό με τις εγχώριες εμπορικές εκθέσεις και τα συνέδρια του Ντουμπάι, καθώς και με άλλες συναντήσεις που μεταφέρονται στην πόλη, ο τομέας των επιχειρηματικών εκδηλώσεων συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό "πυλώνα" της προσφοράς προορισμού και της τουριστικής ανάπτυξης του Ντουμπάι. Το "Dubai Festivals and Retail Establishment" είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα διοργάνωσης του Ντουμπάι. Η αξιοσημείωτη αύξηση των επιτυχημένων υποψηφιοτήτων για εκδηλώσεις συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου του Οικονομικού Θεματολογίου D33 του Ντουμπάι να καταστεί η πόλη ένας από τους τρεις κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς για τουρισμό και επιχειρήσεις. Εμπνευσμένοι από το οικονομικό όραμα της ηγεσίας του Ντουμπάι, στόχος μας δεν ήταν μόνο να αναπτύξουμε τον τομέα των επιχειρηματικών εκδηλώσεων και να προωθήσουμε περαιτέρω επισκέψεις στην πόλη, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι μπορεί να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη βασικών τομέων και επαγγελμάτων» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Dubai Festivals and Retail Establishment, Αχμέντ Αλ Κχάιτζα και συμπλήρωσε: «Η επιτυχία του Ντουμπάι να κατακτήσει επιχειρηματικές εκδηλώσεις το 2022, ιδίως διεθνή συνέδρια ενώσεων, θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην περαιτέρω προώθηση της καινοτομίας, της επαγγελματικής ανάπτυξης και της ανταλλαγής γνώσεων στους αντίστοιχους τομείς και κλάδους και θα αναβαθμίσει τη θέση του Ντουμπάι σε αυτούς. Καθώς εργαζόμαστε για την περαιτέρω προώθηση των στόχων της ατζέντας D33 για την επόμενη δεκαετία, η συνεργατική προσέγγιση που ακολουθείται με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε ολόκληρη την πόλη θα είναι πιο σημαντική από ποτέ».

Ανάμεσα στις σημαντικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στο Ντουμπάι και έχουν παγκόσμια προβολή είναι το WorldLab Congress 2024 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλινικής Χημείας και Εργαστηριακής Ιατρικής, το Διεθνές Συνέδριο Ενδοκρινολογίας 2024, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητιατρικής 2024, το Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ακτινογράφων και Ακτινολογικών Τεχνολογιών 2026 και το Διεθνές Συμπόσιο Οδοντικής Υγιεινής 2028 και τα προγράμματα εταιρικών συναντήσεων IBM India and Europe Incentives 2023, Terpel Convention 2023, Envista EMEA Summit 2023 και Mary Kay Mexico Incentive 2024.

Δείτε επίσης