Τουρισμός

Χρεοκόπησε o βρετανικός tour operator πολυτελείας Sublime Travel

Σε οριστική αναστολή της λειτουργίας έχει προβεί η εταιρεία σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Μεγ. Βρετανίας

Χρεοκόπησε o βρετανικός tour operator πολυτελείας Sublime Travel
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την είδηση της πτώχευσης του tour operator πολυτελείας Sublime Travel ανακοίνωσε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) της Μεγ. Βρετανίας επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία έχει προβεί σε οριστική αναστολή της λειτουργίας της και θα υπαχθεί στην δικαιοδοσία του Φορέα Ασφαλιστικής Κάλυψης του τομέα ταξιδιωτικών πρακτόρων και αεροπορικών εταιρειών (Air Travel Trust) της χώρας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, έχει γίνει ανάκληση της Άδειας Οργανωτών Ταξιδιωτικών Ταξιδιών (ATOL) του Sublime Travel που είχε έδρα το Μπερκσάιρ, ενώ επιπλέον έχουν προχωρήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες μετά την διακοπή των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Ήδη, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες με κρατήσεις στο Sublime Travel έχουν «ενημερωθεί να μην επιστρέψουν χρήματα στους πελάτες τους μέχρι να λάβουν περαιτέρω οδηγίες από την διοίκηση του Air Travel Trust».

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) της Μεγ. Βρετανίας: «Η Sublime Travel Ltd έπαψε να λειτουργεί ως κάτοχος άδειας ATOL στις 30 Ιανουαρίου 2023.Η εταιρεία με έδρα το Berkshire διαπραγματευόταν με την επωνυμία Sublime Travel Ltd. Η αεροπορική εταιρεία έχει την ευθύνη για τη μεταφορά των επιβατών της σε μια άλλη χώρα. Συγκεντρώνουμε επί του παρόντος πληροφορίες από την εταιρεία και θα ενημερώσουμε αυτή τη σελίδα το συντομότερο δυνατό. Εν αναμονή περαιτέρω πληροφοριών, παρακαλούμε να μην χρησιμοποιείτε έντυπα αιτήσεων από άλλες πηγές, καθώς αυτά δεν μπορούν να γίνουν δεκτά».

Όσον αφορά στα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία και άλλες τουριστικές εταιρείες που είχαν σχέσεις με τον tour operator πολυτελείας Sublime Travel, τονίζεται χαρακτηριστικά: «Εάν είστε ταξιδιωτικός πράκτορας της Sublime Travel Ltd και έχετε σήμερα στην κατοχή σας πληρωμές καταναλωτών τις οποίες δεν έχετε ακόμη καταβάλει στην Sublime Travel Ltd, σας συμβουλεύουμε να μην επιστρέψετε χρήματα στους καταναλωτές με αυτά τα κεφάλαια μέχρι να λάβετε οδηγίες από το Air Travel Trust.Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα επικοινωνήσουν ατομικά με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας με συγκεκριμένες οδηγίες για τις εν λόγω κρατήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020, το Sublime Travel - με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού- προχώρησε στην ασυνήθιστη κίνηση να επιτρέψει στους πράκτορες να κρατήσουν το 10% των καταθέσεων των κρατήσεων των πελατών ως «προκαταβολή προμήθειας».

Μετά την αποκάλυψη είχε ανακοινώσει πως «η απόφαση ελήφθη για να δώσει στους πράκτορες κάποια αναγκαία ρευστότητα» και δεν πρόκειται για μόνιμο μέτρο ή μεταβολή όρων, καθώς αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί παράνομο και να κινηθούν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Sublime Travel ειδικευόταν σε πολυτελείς διακοπές τεσσάρων και πέντε αστέρων, με τιμές που κυμαίνονταν από 3.000 στερλίνες ως και 500.000 στερλίνες!

Σύμφωνα με βρετανικά κανάλια διαφήμιζε πως οργάνωνε ταξίδια για διασημότητες, μουσικούς και αριστοκράτες, αλλά σχεδόν το 80% του κύκλου εργασιών του προερχόταν από συνεργαζόμενους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Δείτε επίσης