Τουρισμός

Εξαγορά-μαμούθ ύψους 137 εκατ. ευρώ βρετανικού tour operator από τον όμιλο FLT

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αξιών της Αυστραλίας η εισηγμένη Flight Centre Travel Group απέκτησε τον τουριστικό οργανισμό Scott Dunn του Λονδίνου

Εξαγορά-μαμούθ ύψους 137 εκατ. ευρώ βρετανικού tour operator από τον όμιλο FLT
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην εξαγορά του βρετανικού tour operator Scott Dunn, ο οποίος ειδικεύεται στις εξατομικευμένες πολυτελείς διακοπές, προχώρησε ο εισηγμένος όμιλος Flight Centre Travel Group (FLT), έναντι 121 εκατ. στερλινών (περίπου 137 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αυστραλίας.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε σήμερα μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, υπόκειται σε σειρά ρυθμιστικών και κανονιστικών εγκρίσεων στις δύο χώρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωσή της η Flight Centre Travel Group ανέφερε ότι η εξαγορά του βρετανικού ομίλου με παρουσία σε αρκετές χώρες και εξειδίκευση στις εξατομικευμένες πολυτελείς διακοπές χρηματοδοτήθηκε με κεφάλαια από το αποθεματικό της και με θεσμική τοποθέτηση από επιλεγμένους επενδυτές και μετόχους.

Πιο συγκεκριμένα, από την συναλλαγή αξίας 211 εκατ. δολάρια Αυστραλίας, τα 180 εκατ. δολάρια προέρχονται από κεφάλαια που αντλήθηκαν από θεσμική τοποθέτηση επιλεγμένων επενδυτών, οι οποίοι θα αποκτήσουν δικαιώματα μετοχών.

Ο βρετανικός tour operator Scott Dunn θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης και επέκτασής της στην αγορά των ΗΠΑ καθώς η αυστραλιανή εταιρία δεσμεύτηκε να διατηρήσει την διοικητική ομάδα της Scott Dunn, με επικεφαλής την σημερινή CEO την Σόνια Ντέιβις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Flight Centre Travel (FLT) για τα σχέδια της μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαφοράς: «Ο Όμιλος Scott Dunn παρέχει ένα “σημείο εισόδου” στην αγορά πολυτελών ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ μέσω ενός καλά αναγνωρισμένου εμπορικού σήματος, το οποίο θα υποστηρίζεται από την παγκόσμια πλατφόρμα της FLT. Πιστεύουμε πως υπάρχει σημαντικό περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συνεχιζόμενη επέκταση στη μεγαλύτερη αγορά των ΗΠΑ αποτελεί βασική στρατηγική ανάπτυξης που βασίζεται στις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη επιφέρει ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η περαιτέρω ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι πιθανό να υποστηριχθεί λόγω της ισχυρής προσφοράς προϊόντων και υπηρεσιών του ομίλου Scott Dunn και της συνεχιζόμενης στροφής προς τα πολυτελή ιδιωτικά ταξίδια».

Η Flight Centre Travel Group (FLT) είναι εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αυστραλίας από το 1995 και σήμερα έχει κεφαλαιοποίηση της τάξης των 3,6 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 2,34 δισ. ευρώ). Μάλιστα, η εισηγμένη εταιρεία έχει βραβευτεί δύο φορές ως ο «Καλύτερος Εργοδότης της Αυστραλίας», ενώ έχει κερδίσει και πολλά άλλα βραβεία για το περιβάλλον εργασίας, τον τουρισμό και ως τον κορυφαίο ταξιδιωτικό όμιλο στην Αυστραλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο tour operator Scott Dunn διαθέτει γραφεία στο Λονδίνο, όπως επίσης στη Σιγκαπούρη και στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ καθώς αντιπροσώπους σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, την Νότια Αμερική και την Ασία.

Δείτε επίσης