Τουρισμός

Αθήνα: Στο Top10 των πιο δημοφιλών προορισμών των Αμερικανών για ταξίδια για το 2023

Σύμφωνα με νέα έρευνα η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς πόλεις παγκοσμίως για τουρίστες από τις ΗΠΑ

Αθήνα: Στο Top10 των πιο δημοφιλών προορισμών των Αμερικανών για ταξίδια για το 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στους δέκα πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης για τους Αμερικανούς τουρίστες κατατάχθηκε η Αθήνα, σύμφωνα με νέα έρευνα για την τουριστική αγορά των ΗΠΑ.

Όπως αποκαλύπτει η έκθεση της αεροπορικής εταιρίας της Ισλανδίας Icelandair, που βασίζεται στα δεδομένα από την πλατφόρμα Statista, την δημοφιλή αμερικανική ιστοσελίδα Reddit αλλά και στοιχεία ανάλυσεων από τις εφαρμογμές Instagram και Twitter, η πρωτεύουσα της Ελλάδα καταλαμβάνει την 6η θέση στο Top10 των ταξιδιωτικών προορισμών στην Ευρώπη που προτιμούν των ευρωπαϊκών πόλεων, στις οποίες θα ταξιδέψουν ή σκοπεύουν να κάνουν διακοπές φέτος οι Αμερικανοί τουρίστες.

Επίσης, όπως προκύπτει οι προορισμοί στην Ευρώπη είναι εκ νέου ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους Αμερικανούς τουρίστες, υπερσκελίζοντας την Ασία, το Μεξικό και την Νότια Αμερική.

Στην ειδική παρουσίαση της έκθεσης για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του 2023 για τους τουρίστες ή ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ αναφέρεται σχετικά με την επιλογή της Αθήνας - ουσιαστικά της Ελλάδας - ανάμεσα στις 10 πρώτες παγκοσμίως: «Η Αθήνα, πατρίδα μεγάλων αρχαίων φιλοσόφων και άφθονης αρχαίας ιστορίας. Ένα ταξίδι στην Αθήνα υπόσχεται ένα βήμα στην αρχαία ιστορία ενώ κανένα ταξίδι στην Αθήνα δεν είναι πλήρες χωρίς μια περιπλάνηση στην Ακρόπολη, όπου βρίσκεται ο Παρθενώνας».

Μάλιστα, η έρευνα της ισλανδικής αεροπορικής εταιρίας προτρέπει τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν οπωσδήποτε το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να θαυμάσουν από κοντά τα περισσότερα από τα αριστουργήματα τα οποία διασώθηκαν από την αρχαία Ελλάδα.

Στην πρώτη θέση του Top10 και ο πιο δημοφιλής προορισμός μεταξύ των Αμερικανών φέτος για τους Αμερικανούς τουρίστες είναι οι Βρυξέλλες. Παραδόξως, η πρωτεύουσα του Βελγίου φαίνεται πως θα ξεπεράσει μετά από πολλές δεκαετίες την Ρώμη και το Παρίσι.

Όπως αναφέρεται σχετικά για την απρόσμενη επιλογή της: «η πρώτη πόλη και ο πιο δημοφιλής προορισμός μεταξύ των Αμερικανών φέτος είναι οι Βρυξέλλες. Η πόλη με επίκεντρο την τέχνη είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους λάτρεις της φωτογραφίας και της τέχνης, η οποία διαθέτει άφθονη αρχιτεκτονική Art Nouveau, ιστορία και αξιοθέατα».

Το Top 10 των πιο δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων των Αμερικανών

Βρυξέλλες (Βέλγιο)

2. Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο)

3. Ρώμη (Ιταλία)

4. Αμβούργο (Γερμανία)

5. Βιέννη (Αυστρία)

6. Αθήνα (Ελλάδα)

7. Λισαβόνα (Πορτογαλία)

8. Σόφια (Βουλγαρία)

9. Δουβλίνο (Ιρλανδία)

10. Στοκχόλμη (Σουηδία)

Δείτε επίσης