Τουρισμός

Travel Counsellors:Η Ελλάδα στις τρεις πρώτες θέσεις των κρατήσεων στην Μεγ.Βρετανία

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία των πωλήσεων του δικτύου του ταξιδιωτικού ομίλου για τον περασμένο μήνα που δείχνουν πως σημειώθηκε νέο ρεκόρ εισπράξεων 5ετίας

Travel Counsellors:Η Ελλάδα στις τρεις πρώτες θέσεις των κρατήσεων στην Μεγ.Βρετανία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στους κορυφαίους τρεις ταξιδιωτικούς προορισμούς των τουριστών από την Μεγ. Βρετανία περιλαμβάνεται η Ελλάδα με βάση τα στοιχεία για τον περασμένο μήνα που ανακοίνωσε -μαζί με πωλήσεις ρεκόρ ύψους 114,5 εκατομμυρίων στερλινών- η εταιρεία Travel Counsellors.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση οι συνολικές πωλήσεις του δικτύου του ομίλου ήταν αυξημένο κατά 50% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019 (πριν από την πανδημία) και αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας πενταετίας. Παραδοσιακά, για τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους tour operators της χώρας ο Ιανουάριος θεωρείται «περίοδος αιχμής» όσον αφορά στις κρατήσεις και τις πωλήσεις τουριστικών «πακέτων» για όλη την χρονιά, με έμφαση στους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Travel Counsellors ανακοίνωσε χαρακτηριστικά πως μέσα στον φετινό Ιανουάριο έκλεισε ταξίδια για περισσότερους από 78.500 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων των 7.000 νέων πελατών, ιδιωτών, γκρουπ αλλά και εταιρειών.
Από τα στοιχεία προκύπτει πως οι προορισμοί με τις υψηλότερες πωλήσεις για το 2023 είναι οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Μαλδίβες.

Το «sold-out» της τελευταίας ημέρας

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Travel Counsellors, στις 8 από τις 10 ημέρες του περασμένου μήνα κατέγραψε υψηλές πωλήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές ενώ την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου (31/1) σημειώθηκε ημερήσιο ρεκόρ με πωλήσεις ταξιδιών αξίας 6,5 εκατομμυρίων στερλινών!

Επιπλέον, οι πέντε καλύτερες ημέρες πωλήσεων για τον Ιανουάριο παρουσίασαν συνδυαστικά πωλήσεις ύψους 28,1 εκατομμυρίων στερλινών. Πάνω από το 75% των πωλήσεων στην κατηγορία των διακοπών «υψηλής ποιότητας» (δηλ. τα ακριβά πακέτα) προήλθαν από το εσωτερικό σύστημα κρατήσεων «Phenix», το οποίο επιτρέπει στους πράκτορες να δημιουργούν ειδικά σχεδιασμένα πακέτα με ασφαλιστικής προστασία (ATOL) για τους πελάτες τους και το υπόλοιπο 25% από συνεργαζόμενα γραφεία και εξειδικευμένους πράκτορες.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι επίσης ότι σχεδόν 377 ταξιδιωτικοί σύμβουλοι της Travel Counsellors ο Ιανουάριος του 2023 ήταν ο καλύτερος μήνας με κριτήρια «επιδόσεων» ενώ κατέγραψαν και τους περισσότερους νέους πελάτες. Στην πλειονότητά τους πελάτες που έκαναν κράτηση για καλοκαιρινές διακοπές.

Δηλώσεις...ενθουσιασμού

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Ιανουαρίου και του ρεκόρ πωλήσεων πενταετίας ο CEO της Travel Counsellors, Στηβ Μπερν δήλωσε φανερά ικανοποιημένος: «Αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα αποτελούν απόδειξη των πολύ ιδιαίτερων ανθρώπων που έχουμε στην κοινότητά μας και της φροντίδας που παρέχουν στους πελάτες, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και της φήμης που έχουμε δημιουργήσει για την παροχή αξιόπιστων ταξιδιωτικών συμβουλών. Ο Ιανουάριος ήταν ένας μήνας που κατέρριψε κάθε ρεκόρ, αλλά περισσότερο ανέδειξε τη δύναμη της κοινότητάς μας και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον για να φροντίσουμε τους πελάτες και να επιτύχουμε τέτοια ανάπτυξη».

Μάλιστα επισήμανε πως αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση πως οι περισσότερες κρατήσεις δεν έγιναν διαδικτυακά - παρά την τάση της εποχής - αλλά με φυσική παρουσία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την εδραίωση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες απέναντι στην απρόσωπη εξυπηρέτηση μία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ή των συνηθισμένων διαδικτυακών κρατήσεων: «Σίγουρα βλέπουμε τους πελάτες να εκτιμούν πραγματικά τις διακοπές τους. Και οι εταιρικοί ταξιδιώτες τη σημασία της επαφής "πρόσωπο με πρόσωπο", κάνοντας κράτηση σε κάποιον που μπορούν να εμπιστευτούν και ο οποίος θα είναι δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Travel Counsellors (επισήμως, «Travel Counsellors Ltd») είναι ένα ταξιδιωτικό γραφείο με έδρα το Μάντσεστερ της Αγγλίας. Όταν ιδρύθηκε το 1994, ήταν πρωτοπόρος στην πώληση ταξιδιών. Σήμερα έχει δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο (Μεγ. Βρετανία), την Ιρλανδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Νότια Αφρική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης, διαθέτει δίκτυο με περισσότερα από 1900 συνεργαζόμενα γραφεία σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης