Τουρισμός

Kuwait Airways: Νέες απευθείας πτήσεις από τον Ιούνιο προς Αθήνα και Μύκονο

Η προσθήκη των δρομολογίων προς τα δύο ελληνικά αεροδρόμια από την αεροπορική εταιρεία της χώρας του Περσικού Κόλπου έγινε λόγω «αυξημένης επιβατικής ζήτησης»

Kuwait Airways: Νέες απευθείας πτήσεις από τον Ιούνιο προς Αθήνα και Μύκονο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέες απευθείας πτήσεις προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον κρατικό αερολιμένα Μυκόνου «Μαντώ Μαυρογένη» για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο ανακοίνωσε η Kuwait Airways.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσης της αεροπορικής εταιρείας της χώρας του Περσικού Κόλπου, η έναρξη των τακτικών δρομολογίων θα τη Μύκονο είναι προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου ενώ οι κρατήσεις για τους δύο ελληνικούς προορισμούς έχουν ήδη ξεκινήσει.

«Η Kuwait Airways είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των τακτικών εμπορικών πτήσεων της προς την Ελλάδα, και συγκεκριμένα προς τους προορισμούς Αθήνα και Μύκονο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη θερινή περίοδο 2023. Αυτοί οι δύο προορισμοί συγκαταλέγονται μεταξύ των σημαντικών προορισμών για τους αξιόλογους πελάτες μας με βάση την επιλογή τους και λόγω των τουριστικών αξιοθέατων, της ποικίλης αρχαίας κληρονομιάς, καθώς και των ιστορικών και πολιτιστικών χώρων» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kuwait Airways, Μαέν Ραζουκί.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρέσβης στο Κουβέιτ, Κωνσταντίνος Πιπερίγκος χαιρέτησε την ανακοίνωσε και τόνισε πως η σύνδεση με δύο ελληνικά αεροδρόμιαείναι αναπόσπαστο μέρος της κοινής συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των διμερών δεσμών: «Η έναρξη των δύο αυτών προορισμών θα διευκολύνει τους επιβάτες να ταξιδεύουν από και προς την Ελλάδα, καθώς και θα τους δώσει μια καλή ευκαιρία να κατανοήσουν την ιστορία της Ελλάδας με τον ποικίλο πολιτισμό της, εκτός από την απόλαυση διακοπών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων».

Οι στρατηγικού στόχοι της Kuwait Airways

Οι πτήσεις προς τους 20 νέους προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους είναι η Μύκονος και η Αθήνα, θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και οι προορισμοί αυτοί επιλέχθηκαν βάσει των οδηγιών του Διοικητικού Συμβουλίου για επέκταση του δικτύου δρομολογίων της Kuwait Airways (KAC) σε προορισμούς «με υψηλή ζήτηση από τους ταξιδιώτες».

«Οι δύο νέες συνδέσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Διεύθυνσης και των πρωτοβουλιών τους για την επέκταση του δικτύου της "Blue Bird", συνδέοντας τις χώρες του κόσμου» δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Kuwait Airways, Άντελ Αλ-Σανέα.

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «εξαιρετικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω της ιστορικής και πολιτιστικής της σημασίας και του ευνοϊκού της κλίματος».

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα στο Κουβέιτ, η αεροπορική θα παρέχει υπηρεσίες αυτοκινήτων λιμουζίνας από τα τέλη Φεβρουαρίου για διακεκριμένες ταξιδιωτικές κατηγορίες. Οι επιβάτες θα πρέπει να κάνουν κράτηση για την εξερχόμενη πτήση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ή της εφαρμογής της Kuwait Airways, 48 ​​ώρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

Όπως επισημαίνεται θα αποστέλλεται ιδιωτικό αυτοκίνητο στο σπίτι τους ή στο προορισμό αναχώρησης (π.χ. ξενοδοχείο, γραφείο, κτλ), το οποίο θα τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Επιπλέον, για την άφιξη τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κουβέιτ οι επιβάτες για διακεκριμένες ταξιδιωτικές κατηγορίες μπορούν να ζητήσουν την διάθεση αυτοκινήτου για την μεταφορά τους στο σπίτι ή το ξενοδοχείο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kuwait Airways ιδρύθηκε το 1953 αρχικά με την ονομασία Kuwait National Airways, ως ιδιωτική εταιρία και πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση τον Μάρτιο του 1954. Η κυβέρνηση του Κουβέιτ αύξησε τη συμμετοχή της στην αεροπορική εταιρία στο 100% στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Δείτε επίσης