Τουρισμός

Βασίλης Κικίλιας: «Ο τουρισμός κάνει δυναμική εκκίνηση για το 2023 στην Αθήνα»

Ο Υπουργός Τουρισμός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την φετινή τουριστική περίοδο μετά τα θετικά αποτελέσματα των αφίξεων πτήσεων του Ιανουαρίου

Βασίλης Κικίλιας: «Ο τουρισμός κάνει δυναμική εκκίνηση για το 2023 στην Αθήνα»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την αισιοδοξία του για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα εξέφρασε με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Υπουργός Τουρισμός Βασίλης Κικίλιας.

«Ο τουρισμός κάνει δυναμική εκκίνηση για το 2023 στην Αθήνα. Ιανουάριος αεροδρόμιο της Αθήνας: Η επιβατική κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε 5% VS 2019. Κάναμε πράξη την επέκταση της σεζόν και η στρατηγική μας για τουρισμό 365 ημέρες/χρόνο αποδίδει, ενισχύοντας την ελληνική οικονομία», ανέφερε το tweet του.

Την ανάρτησή του συνοδεύει μία φωτογραφία της εισόδου του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τους ταξιδιώτες με τον τίτλο «Με το “δεξί” μπήκε το 2023 για το αεροδρομίο της Αθήνας».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον περασμένο μήνα (Ιανουάριος 2023) η επιβατική κίνηση συνολικά αυξήθηκε κατά 3,9% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019 και η επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά 5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα (προ πανδημίας).

Πιο συγκεκριμένα, τον φετινό Ιανουάριο, το αεροδρόμιο της Αθήνας διακίνησε 1,44 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 3,9% σε σχέση με το 2019 και 87,2% σε σχέση με το 2022.

Επίσης, συνολικά κατά τους 12 μήνες του περυσινού έτους, η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανήλθε στα 22,73 εκατομμύρια επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 84,1% σε σύγκριση με το 2021 ενώ συγκριτικά υπήρξε μια διαφορά 11,1% σε σύγκριση με την χρονιά-ρεκόρ του 2019. Επιπλέον, σε σύγκριση με το 2021, οι επιβάτες εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 60,3% και οι διεθνείς επιβάτες κατά 98,3% (υστέρηση σε σχέση με το 2019 κατά 4,7% και 13,9% αντίστοιχα).

Σύμφωνα με αναλυτές της αεροπορικής αγοράς, παρά την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, οι ταξιδιωτικές ροές προς την Ελλάδα - και ειδικά προς την Αθήνα - σημαντικά βελτιωμένες και δείχνουν ισχυρά αυξητικές τάσεις, αποδεικνύοντας ότι η φετινή προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου και της προσφοράς ποιοτικών επιλογών και πολλαπλών εναλλακτικών μορφών τουρισμού και εκτός υψηλής σεζόν (off season) φέρνει αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν στελέχη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» φετινός στόχος είναι η διακίνηση συνολικά 25 εκατομμυρίων επιβατών μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου (σεζόν 2023).

Δείτε επίσης