Τουρισμός

AEGEAN: Αλλαγές πτήσεων λόγω εργασιών στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Κερκύρας και Ρόδου

Έκτακτες τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στο πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρείας εξαιτίας έργων για την αναβάθμιση των συγκεκριμένων αεροδρομίων

AEGEAN: Αλλαγές πτήσεων λόγω εργασιών στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Κερκύρας και Ρόδου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Έκτακτες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα πτήσεων και δρομολογίων της AEGEAN θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα εξαιτίας έργων αναβάθμισης στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Κερκύρας και Ρόδου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας.

Πιιο συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», από την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 (09.30) μέχρι και τη Δευτέρα 6η Μαρτίου 2023 (06.00) θα είναι εφικτή η πραγματοποίηση πτήσεων αποκλειστικά από ελικοφόρα αεροσκάφη και μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Advertisement

Γι' αυτό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα δρομολόγια της AEGEAN θα εκτελούνται μόνο από ATR αεροσκάφη, με αποτέλεσμα να γίνει και η αναγκαία τροποποίηση στο δημοσιευμένο πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Η AEGEAN για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έχει μεριμνήσει για την προσθήκη επιπλέον πτήσεων τόσο προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, κατά τις ώρες λειτουργίας του, καθώς και προς τα υπόλοιπα αεροδρόμια του νησιού», με μία (1) καθημερινή επιπλέον πτήση για τα Χανιά και επιπλέον πτήσεις προς τη Σητεία.

Ειδικά, οι πτήσεις της AEGEAN από και προς το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο των Χανίων με αεροσκάφος τύπου Airbus 320 ενώ θα υπάρχει μέριμνα από την εταιρεία για την οδική μεταφορά των επιβατών.

Παράλληλα, για τις προσεχείς εβδομάδες έως και τις 23 Μαρτίου (με εξαίρεση την 1η & 2α Μαρτίου) δεν θα εκτελούνται πτήσεις κάθε Τετάρτη (από τις 14.00) μέχρι την επόμενη ημέρα (Πέμπτη) το μεσημέρι στις 13.00, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.

Οι υπόλοιπες πτήσεις της AEGEAN από και προς την Αθήνα θα πραγματοποιούνται με μεγαλύτερα αεροσκάφη τύπου Airbus 321, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Αντιθέτως, κανονικά θα συνεχίσουν να εκτελούνται οι πτήσεις από και προς το Καστελλόριζο.

Τέλος, την ερχόμενη Πέμπτη (23/2) ξεκινούν και πάλι τα τακτικά δρομολόγια της AEGEAN από και προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας, τα οποία είχαν διακοπεί λόγω πραγματοποίησης εργασιών στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης. Όμως, επειδή «τα έργα θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου και για επιχειρησιακούς λόγους, τα δρομολόγια θα εκτελούνται αποκλειστικά από ελικοφόρα αεροσκάφη». Για τον λόγο αυτό η AEGEAN έχει ήδη αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων, για την κάλυψη των αναγκών του νησιού και των επιβατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την διοίκηση της AEGEAN «ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τους επιβάτες των πτήσεων με ανταπόκριση, ενώ όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις παραπάνω αλλαγές θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση, για τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους».

Δείτε επίσης