Τουρισμός

Η TUV AUSTRIA Hellas ετοιμάζει νέα διαπιστευμένα εργαστήρια

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Λάρνακα και συνεργασίες σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Ν. Αμερική

Η TUV AUSTRIA Hellas ετοιμάζει νέα διαπιστευμένα εργαστήρια
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs, τα διαπιστευμένα εργαστήρια του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων TÜV AUSTRIA Hellas, διακρίθηκαν με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Excellent Science in Business Approach στα διεθνή βραβεία καινοτομίας, ασφάλειας τροφίμων και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών Food Experts Award's (FEA) 2023.

Η διάκριση αφορά στα προϊόντα υψηλής επιστημονικής αξίας που παράγουν στο εργαστήριο στην Λάρνακα, για τον αυτοέλεγχο των αναλυτικών μεθόδων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και εργαστηρίων.

Advertisement

Σε ανακοίνωση του οργανισμού υπενθυμίζεται πως από το 2008, οπότε και επιτεύχθηκε η παραγωγή του πρώτου πιστοποιημένου υλικού αναφοράς για την επαλήθευση δοκιμών ανίχνευσης αλλεργιογόνου αυγού σε τρόφιμα, η μονάδα παραγωγής CRM εξειδικεύτηκε περαιτέρω στην παραγωγή και των υπολοίπων αλλεργιογόνων, για τα οποία από το 2016 κατέχει και τη σχετική αναγνώριση από τον AOAC.

Το 2017, τα προϊόντα FAL-RFM διακρίθηκαν με το βραβείο καινοτομίας Spotlight στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Fruit Logistica στο Βερολίνο, ενώ πρόσφατα αναπτύχθηκε και το 1ο CRM για PFAS και PFOA. Tα πρότυπα υλικά αναφοράς FAL-RFM εξάγονται, πλέον σε περισσότερες από 52 χώρες.

Τα Food Experts' Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το website cibum.

Στο πλαίσιο της βράβευσης ο γενικός διευθυντής των TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs σε Ελλάδα και Κύπρο, Γιώργος Σειραγάκης, δήλωσε:

«Η διάκριση αυτή μας τιμά ιδιαίτερα και μας δίνει κίνητρο συνέχειας, πάντα με οδηγό την καινοτομία. Τα εργαστήριά μας εφαρμόζοντας τα υψηλότερα και διεθνώς αναγνωρισμένα συστήματα διαχείρισης ποιότητας με μεγάλο πλήθος διαπιστεύσεων και διεθνών αναγνωρίσεων, έχουν ξεχωρίσει για τις έγκυρες και αξιόπιστες εργαστηριακές αναλύσεις.

Και έτσι συνεχίζουμε συμβάλλοντας δυναμικά στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας των εργαστηριακών αναλύσεων προάγοντας την ασφάλεια στον κλάδο των τροφίμων με νέα διαπιστευμένα εργαστήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Λάρνακα και με συνεργασίες που επεκτείνονται σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Αμερική».

Δείτε επίσης