Τουρισμός

Η Ελλάδα στους 10 κορυφαίους προορισμούς της Hotelbeds παγκοσμίως για το 2023

Σε συμφωνία συνεργασία για αύξηση των «off season» κρατήσεων με την ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά των «κλινοτραπεζών» διεθνώς κατέληξε ο ΕΟΤ

Η Ελλάδα στους 10 κορυφαίους προορισμούς της HOTELBEDS παγκοσμίως για το 2023
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων προορισμών στην πλατφόρμα της Hotelbeds, η οποία θεωρείται ως η ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των «κλινοτραπεζών» διεθνώς. Η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς, καταγράφεται στην πλατφόρμα της Hotelbeds ήδη από το πρώτο 3μηνο του 2023.Την περίοδο αυτή, οι κρατήσεις με προορισμό «Ελλάδα» έχουν αυξηθεί κατά 20% συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022 και 12% συγκριτικά με του 2019.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η ηγεσία της εταιρείας επισκέφτηκε την Αθήνα και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με στόχο να υπογραμμίσει τη δέσμευση της Hotelbeds στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση εργασίας στον ΕΟΤ, ο CEO της Hotelbeds Nicolas Huss, ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής Carlos Munioz και ο Ανώτερος Διευθυντής Προορισμού Florian Blois συζήτησαν με τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. Δημήτρη Φραγκάκη, τη Γενική Διευθύντρια Σοφία Λαζαρίδου και τη Διευθύντρια Τουριστικής Προβολής Ελένη Μητράκη, τη δυνατότητα συνεισφοράς της Hotelbeds στην ανάπτυξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας ιδιαίτερα τη χαμηλή τουριστική περίοδο.

«Ήταν τιμή μας να συναντηθούμε με τα στελέχη του Ε.Ο.Τ. και να συζητήσουμε για το πως μπορούμε να συνεργαστούμε προκειμένου να ενισχύσουμε περισσότερο την Ελληνική Τουριστική Βιομηχανία» είπε ο CEO της Hotelbeds, Nicolas Huss και πρόσθεσε:«Κοινό μας όραμα είναι η ανάπτυξη στο μέλλον και ευελπιστούμε στη συνέχιση αυτής της επιτυχίας μέσω της στενής μας συνεργασίας με τους τοπικούς συνεργάτες μας».

Ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Hotelbeds, Carlos Munoz πρόσθεσε: «Είναι θαυμάσιο να συναντηθούμε με τους Έλληνες συνεργάτες μας, να μιλήσουμε μαζί τους και να βρούμε τρόπους ώστε να τους υποστηρίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Τέτοιες ευκαιρίες παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση της εταιρείας μας σε επαγγελματικό επίπεδο».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε: «Ο ΕΟΤ επιδιώκει για την προβολή της Ελλάδας διεθνώς συνεργασίες με τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς. Η συνεργασία μας με την Hotelbeds είναι εξαιρετικά σημαντική και στοχεύει στην προβολή της χώρας μας ως προορισμού όλο το χρόνο. Συνεχίζουμε την συστηματική δουλειά για την προβολή του ελληνικού τουρισμού με απτά αποτελέσματα».

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, οι επικεφαλής της Hotelbeds, με την Περιφερειακή Διευθύντρια Ιταλίας, Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας και Βαλκανικών χωρών, Marta Gonzales και την ομάδα της, πραγματοποίησαν στην Αθήνα εκδήλωση προς τιμή των ξενοδόχων. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κεντρικό ξενοδοχεία την περασμένη Τρίτη και παρευρέθηκαν 100 ξενοδόχοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κλινοτράπεζες» αποτελούν εξειδικευμένες B2B και B2C πλατφόρμες οι οποίες συνάπτουν συμβόλαια με τους προμηθευτές τους (ξενοδοχεία) και διαθέτουν τα προϊόντα τους (δωμάτια, καταλύματα) είτε σε άλλες εταιρείες διανομής που συγκεντρώνουν τη ζήτηση από διαφορές πηγές, είτε απευθείας σε πελάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν.

Ως επιχειρήσεις διανομής τουριστικών καταλυμάτων παρέχουν εξυπηρέτηση πελατών για να υποστηρίξουν τόσο τα ξενοδοχεία, όσο και άλλους διανομείς με τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της διαμονής των πελατών τους στον προορισμό όπου έχουν επιλέξει να περάσουν τις διακοπές.

H «Hotelbeds» εξελίχθηκε σε εταιρεία που διανέμει όχι μόνο τουριστικά καταλύματα, αλλά και τουριστικές μεταφορές, δραστηριότητες, εισιτήρια και ενοικιάσεις αυτοκινήτων με μότο «beyond the bed portfolio» (χαρτοφυλάκιο πέρα από την απλή διάθεση κλινών).

Τέλος, η «Hotelbeds» έχει χαρακτηριστεί ως ηγέτης στον τομέα των «κλινοτραπεζών» καθώς διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 71.000 συνεργατών (εταιρίες ταξιδιωτικού χονδρεμπορίου, τουριστικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρίες και άλλα) και 300.000 καταλύματα ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και καταλύματα από 41 ελληνικούς προορισμούς.

Δείτε επίσης