Τουρισμός

Ποιά ελληνικά νησιά προτείνει το Whereverfamily ως ιδανικά για την άνοιξη;

Τρία όμορφα ελληνικά νησιά, ιδανικά για να ζήσετε τη μαγεία και την ομορφιά κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής παρουσιάζει το Whereverfamily.com

Ποιά ελληνικά νησιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ιδανικοί προορισμοί για απόδραση την Άνοιξη αναδεικνύει την Τήνο την Κρήτη και την Κέρκυρα το αμερικανικό ταξιδιωτικό Μέσο Whereverfamily.com.

«Οι Έλληνες έχουν ένα ρητό: Το καλοκαίρι, η Ελλάδα καλεί τα παιδιά της σπίτι. Δεν είναι μυστικό το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για τους οικογενειακούς ταξιδιώτες να επισκεφτούν τα πολλά όμορφα νησιά της Ελλάδας, αλλά η αλήθεια είναι ότι η άνοιξη έχει πολλά να προσφέρει, καθιστώντας την την προτιμώμενη εποχή για όσους γνωρίζουν ποια νησιά να επισκεφτούν.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τρία όμορφα ελληνικά νησιά, ιδανικά για να ζήσετε τη μαγεία και την ομορφιά κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.» αναφέρει στον πρόλογο η αρθρογράφος.

Τήνος

Τήνος ένα νησί της κυκλαδίτικης νησιωτικής αλυσίδας, μπορεί να μην είναι τόσο πυκνοκατοικημένο κατά τους μήνες εκτός εποχής όσο άλλοι σε αυτήν τη λίστα, αλλά είναι ένας εξαιρετικός ανοιξιάτικος προορισμός από μόνη της λόγω της θρησκευτικής και πολιτιστικής σημασίας της.

Εκτός από την τραχιά ομορφιά του τοπίου, φιλοξενεί τη διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, που προσελκύει τους επισκέπτες όλο το χρόνο στα τεράστια σκαλιά της με την ελπίδα να δεχθούν ένα θαύμα.

Το νησί, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το πλοίο από την Αθήνα, είναι γεμάτο ιστορία και τοπικές παραδόσεις και φιλοξενεί φεστιβάλ όλο το χρόνο.

Την άνοιξη, η τοπική χλωρίδα είναι σε άνθιση και είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επισκεφθείτε τοπικές τοποθεσίες και να απολαύσετε την αναπτυσσόμενη γαστρονομική σκηνή".

Κρήτη

Τα περισσότερα νησιά είναι αραιοκατοικημένα κατά τους μήνες εκτός εποχής, με τους περισσότερους κατοίκους να βοηθούν το καλοκαίρι ή να περνούν τις ψυχρότερες εποχές σε πιο ζεστές τοποθεσίες στην ηπειρωτική χώρα της χώρας.

Αλλά το νησί της Κρήτης είναι πρακτικά αρκετά μεγάλο για να είναι το δικό του έθνος, με έναν ακμάζοντα πληθυσμό που αποκαλεί το νησί πατρίδα όλο το χρόνο.

Το μέγεθος του νησιού επιτρέπει επίσης πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες εκτός εποχής, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τα πολλά αξιοθέατα, όπως το αρχαίο παλάτι της Κνωσού, τον όμορφο καθεδρικό ναό του Αγίου Μηνά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα βρίσκεται στην αλυσίδα των νησιών του Ιονίου δυτικά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Γνωστή και ως Κέρκυρα, είναι ένα άλλο νησί με μεγάλο πληθυσμό όλο το χρόνο και πολλά αξιοθέατα για τους επισκέπτες την άνοιξη.

Ενώ το καλοκαίρι προσφέρει όμορφες παραλίες και κολύμβηση με αναπνευστήρα, την άνοιξη, μπορείτε να απολαύσετε τις όμορφες ανθίσεις της φύσης σε αναζωογονητικές υπαίθριες πεζοπορίες ή σε μια από τις πολλές πόλεις και χωριά με πλούσια ιστορία και πολιτισμό.

Η ιστορική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας είναι κάτι που πρέπει να επισκεφθείτε, με τα ιστορικά κτίρια και τις μεγάλες πλατείες που επιδεικνύουν τη μοναδική ενετική κληρονομιά και επιρροή του νησιού.

Δείτε επίσης