Τουρισμός

Στην Ελλάδα οι τρεις από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2023

Σύμφωνα με νέα έρευνα η χώρα μας διαθέτει δεκάδες εξαιρετικές παραλίες με διεθνή φήμη αλλά οι συγκεκριμένες είναι διάσημες σε παγκόσμιο επίπεδο

Μύρτος Κεφαλλονιά, Ελλάδα παραλίες, καλύτερεσ παραλίεσ τησ ελλάδασ 2023, παραλίεσ τησ ελλάδασ, καλύτερες παραλίες της Ελλάδας,ελληνικές παραλίες, διακοπές 2023,  τουρίστες, ταξιδιώτες, διακοπές στην Ελλάδα,  Ελλάδα διακοπές 2023, Καλοκαίρι 2023, ελληνικός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τρεις από τις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2023 βρίσκονται στην Ελλάδα σύμφωνα με νέα έρευνα για λογαριασμό της εταιρείας αντιηλιακών «Banana Boat» βασισμένη σε στοιχεία από 750 tour operators, ταξιδιωτικούς ομίλους και τουριστικούς εμπειρογνώμονες.

Στο Top10 της λίστας «World's 50 beaches» το διάσημο «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο καταλαμβάνει την 9η θέση ενώ στην λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου έχουν συμπεριληφθεί ο Μύρτος στην Κεφαλονιά στην 32η θέση και ο Μπάλος στην Κρήτη στην 44η θέση.

Οι τρεις πρώτες παραλίες που μπήκαν στη λίστα είναι η Lucky Bay της Αυστραλίας, η Anse Source D’A rgent στις Σεϋχέλλες και η Hidden Beach στις Φιλιππίνες, ξεπερνώντας τις δημοφιλείς αγαπημένες παραλίες που συχνά διαφημίζονται από τα ταξιδιωτικά γραφεία και τους εθνικούς τουριστικούς οργανισμούς, όπως η Honopu Beach στην Χαβάη, η Calo des Moro στην Μαγιόρκα της Ισπανίας και η Turquoise Bay της Αυστραλίας.

Όπως αναφέρει το σχετικό αφιέρωμα της πολυεθνικής εταιρείας, η παραλία «Ναυάγιο», είναι «είναι ένας από τους πιο πολυφωτογραφημένους προορισμούς στην Ελλάδα και κατατάσσεται σταθερά στις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Αυτό που κάνει αυτή την παραλία τόσο μοναδική είναι το παλιό ναυάγιο του 1983, που λειτουργεί ως το επίκεντρο αυτού του πραγματικά εκπληκτικού παραδείσου. Βρίσκεται σε έναν εντυπωσιακό απομονωμένο όρμο που περιβάλλεται από πανύψηλα χρυσά βράχια, και οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στην παραλία μόνο με σκάφος. Ωστόσο, το να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας, ενώ απολαμβάνετε το μαγευτικό περιβάλλον, είναι αναμφίβολα μια ανάμνηση που θα κρατήσετε για μια ζωή. Καθώς η παραλία έχει τόσο μεγάλη φήμη, θα μοιραστείτε τον παράδεισο με άλλους ταξιδιώτες, αλλά και πάλι αξίζει το ταξίδι!».

Όσον αφορά στην παρουσίαση της παραλίας Μύρτου (ή απλά Μύρτος) στη Κεφαλονιά αναφέρει: «Αυτή η παραλία βρίσκεται στην περιοχή του Πυλώρου στη βορειοδυτική Κεφαλονιά, στην Ελλάδα, και είναι εντυπωσιακή. Ο μεγάλος, ημισεληνοειδής όρμος περιβάλλεται από πανύψηλα βράχια που εκτείνονται προς τα έξω μέσα στη λαμπερή γαλάζια θάλασσα. Θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα και είναι γνωστή για την καθαριότητα και την αγνή φυσική ομορφιά της. Μπορείτε να τα θαυμάσετε όλα αυτά από ψηλά ή να κάνετε μια βουτιά στα φιλόξενα νερά. Ο όρμος μήκους ενάμισι χιλιομέτρου που αποτελείται από απίστευτα λευκά, φωτεινά βότσαλα περιγράφεται συχνά ως μία από τις πιο δραματικές παραλίες στην Ελλάδα και θα πρέπει να προστεθεί στην απόλυτη λίστα με τις παραλίες σας!».

Για την παραλία Μπάλος στο βορειοδυτικό τμήμα της Κρήτης, στην περιοχή των Χανίων, τονίζει: «Δεν αρκεί να γνωρίσετε αυτή την παραλία μόνο από τις ακτές- σας συνιστούμε να δείτε το πανοραμικό τοπίο από ψηλά για να έχετε την πιο συναρπαστική θέα της πανέμορφης λιμνοθάλασσας. Βρίσκεται κάτω από την οροσειρά του Πλατισκινού με συνεχώς μεταβαλλόμενες δίνες από αλμυρόλευκη άμμο, και είναι πραγματικά μια από τις πιο εκπληκτικές παραλίες της Ελλάδας. Όπως οι περισσότερες παραλίες στην Ευρώπη, μπορεί να είναι γεμάτη κόσμο το καλοκαίρι, γι' αυτό προτείνουμε να μείνετε για το ηλιοβασίλεμα, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι και τα σκάφη εξαφανίζονται, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε αυτόν τον παράδεισο σε όλο του το μεγαλείο με περισσότερη ηρεμία και γαλήνη».

World's 50 beaches: Οι 50 κορυφαίες παραλίες στον κόσμο

λλάδα παραλίες, καλύτερεσ παραλίεσ τησ ελλάδασ 2023, παραλίεσ τησ ελλάδασ, καλύτερες παραλίες

«Η μελέτη μας έρχεται σε μια εποχή που πολλοί ταξιδιώτες ονειρεύονται τις τέλειες καλοκαιρινές διακοπές στην παραλία.Η λίστα παρέχει έναν μοναδικό τρόπο για την αποκάλυψη κρυμμένων διαμαντιών που συχνά παραβλέπονται από το ταξιδιωτικό κοινό και παρέχει την τέλεια έμπνευση για διακοπές στην παραλία» δήλωσε η συνιδρύτρια της λίστας «World's 50 beaches» της «Banana Boat» Τάιν Χολστ.

Οι 50 κορυφαίες παραλίες στον κόσμο σύμφωνα με την κατάταξη των ειδικών και την βαθμολόγηση σε 4 επιμέρους κριτήρια:
1. Lucky Bay, Αυστραλία
2. Source D’Argent, Σεϋχέλλες
3. Hidden Beach, Φιλιππίνες
4. Whitehaven Beach, Αυστραλία
5. One Foot Island, Νήσοι Κουκ
6. Trunk Bay, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι
7. Honopu Beach, Χαβάη
8. Reynisjafara Beach, Ισλανδία
9. Ναυάγιο, Ελλάδα
10. Balandra Beach, Μεξικό
11. Cala Goloritze, Ιταλία
12. Pipe Creek Sandbar, Μπαχάμες
13. Pink Beach, Ινδονησία
14. Grace Bay, Νήσοι Τερκς & Κάικος
15. Gardner Bay, Γκαλαπάγκος, Εκουαδόρ
16. McWay Falls Beach, Καλιφόρνια
17. Turquoise Bay, Αυστραλία
18. Le Morne Beach, Μαυρίκιος
19. Baía do Sancho, Βραζιλία
20. The 7-mile Βeach, Νησιά Κέιμαν
21. Lanikai Beach, Χαβάη
22. Maya Bay, Ταϊλάνδη
23. Calo des Moro, Μαγιόρκα
24. Kelingking Beach, Ινδονησία
25. Meads Bay, Ανγκουίλα
26. Flamenco Beach, Πουέρτο Ρίκο
27. Cayo Arena, Δομινικανή Δημοκρατία
28. Little Hellfire Bay, Αυστραλία
29. Anse Lazio, Σεϋχέλλες
30. Vaeroy Beach, Νορβηγία
31. Horseshoe Bay, Βερμούδες
32. Μύρτος, Κεφαλονιά
33. Hidden Beach, Μεξικό
34. Grand Anse, Καραϊβική
35. Xpu-Há Beach, Μεξικό
36. San Josef Bay, Καναδάς
37. Matira Beach, Μπόρα Μπόρα
38. Capriccioli Beach, Ιταλία
39. Pasjaca Beach, Κροατία
40. Boulders Beach, Δυτική Αφρική
41. Salines Beach, Μαρτινίκα
42. Champagne Beach, Βανουάτου
43. Praia de Marinha, Αλγκάρβε
44. Μπάλος, Κρήτη
45. Achmelvich Beach, Σκωτία
46. Kaputas Beach, Τουρκία
47. Radhanagar Beach, Ινδία
48. Varadero Beach, Κούβα
49. Piha Beach, Νέα Ζηλανδία
50. Pink Sand, Μπαχάμες

Αξίζει να σημειωθεί πως η λίστα με τις Top50 παραλίες στον κόσμο «World's 50 beaches» της εταιρεία αντιηλιακών «Banana Boat» καταρτίστηκε με τη συμβολή περισσότερων από 750 κορυφαίων ταξιδιωτικών παραγόντων και εμπειρογνωμόνων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων συντακτών, ταξιδιωτικών πρακτόρων, bloggers και influencers.

Οι παραλίες κατατάχθηκαν με βάση τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν σε πέντε σημαντικά κριτήρια: την ανέγγιχτη φύση, την απομακρυσμένη τοποθεσία, τις κολυμβητικές δυνατότητες, τις ετήσιες ημέρες ηλιοφάνειας και τη μέση ετήσια θερμοκρασία.

Δείτε επίσης