Τουρισμός

Η Ελλάδα στους Top10 προορισμούς για κρουαζιέρες πολυτελείας στον κόσμο

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση «Τάσεων Κρουαζιέρας» (CruiseTrends) της εταιρείας CruiseCompete, η χώρα μας είναι από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως

κρουαζιέρα, έκθεση τάσεων Κρουαζιέρας, CruiseTrends, CruiseCompete, Πειραιάς, λιμάνι Πειραιά, τουρισμός κρουαζιέρας, προορισμός, κρουαζιερόπλοια, ελληνικοί προορισμοί, διακοπές 2023, ταξιδιώτες, διακοπές στην Ελλάδα, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στους Top προορισμούς για κρουαζιέρες πολυτελείας βρίσκεται η Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα με τον Πειραιά να συμπεριλαμβάνεται μάλιστα στα δημοφιλέστερα λιμάνια πολυτελείας (luxury) σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έκθεσης «Τάσεων Κρουαζιέρας» (CruiseTrends) της εξειδικευμένης εταιρείας CruiseCompete.

Με βάση τον συνολικό αριθμό αιτημάτων προσφοράς από εταιρείες κρουαζιέρας για κάθε λιμάνι αναχώρησης, η έκθεση «CruiseTrends» αναδεικνύει το λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα στα 10 κορυφαία του κόσμου για τον Μάρτιο στην κατηγορία λιμάνια πολυτελείας (luxury), με έντονα ανοδικές τάσεις παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η σεζόν στην χώρα μας ενώ αντίθετα άλλες περιοχές του πλανήτη βρίσκονται στην υψηλή περίοδο (high season) της κρουαζιέρας, όπως η Καραϊβική. Στην μηνιαία έκθεση καταλαμβάνει την 10η θέση, ενώ στην πρώτη τριάδα είναι το Μαιάμι, το Βανκούβερ και η Βαρκελώνη.

Η εταιρεία CruiseCompete θεωρείται κορυφαία διαδικτυακή αγορά κρουαζιέρας από το 2003, παρέχοντας υπηρεσίες αναζήτησης ταξιδιών κρουαζιέρας και προσφορών στην καλύτερη τιμή για διακοπές με κρουαζιερόπλοια. Χρησιμοποιώντας τον πλούτο των δεδομένων της - με κατά μέσο όρο 25.000 προσφορές κάθε μήνα - εκδίδει τη μηνιαία έκθεση «CruiseTrends», παροουσιάζει όλες τις δημοφιλείς καταναλωτικές τάσεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων πλοίων, γραμμών, προορισμών και ημερομηνιών ταξιδιού για premium, πολυτελείς και ποτάμιες κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο.

Άλλωστε, η Ελλάδα αναγνωρίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο ως «Αγαπημένος προορισμός κρουαζιέρας των επιβατών» στα βραβεία «Wave Awards 2022».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση του Νοεμβρίου 2022, η Ελλάδα βρέθηκε στην 1η θέση της λίστας «Most Popular Countries Visited» στην κατηγορία της κρουαζιέρας πολυτελείας, ενώ το λιμάνι του Πειραιά κατέλαβε την δεύτερη θέση στο Top10 στη λίστα «Most Popular Cruise Departure Ports» (κατηγορία κρουαζιέρας πολυτελείας) πίσω από το λιμάνι του Μαϊάμι.

Επιπλέον, στην ίδια έκθεση στην πρώτη δεκάδα στη λίστα «Most Popular Cruise Ports Visited» (κατηγορία κρουαζιέρας πολυτελείας) ήταν η Σαντορίνη (2η), η Μύκονος (5η) και η Ρόδος (8η), με την Ελλάδα να κατέχει τα περισσότερα λιμάνια στην ίδια κατηγορία.

Η Ευρώπη βρέθηκε στην κορυφή των κατηγοριών πολυτελούς και ποτάμιας κρουαζιέρας ως η «πιο δημοφιλής περιοχή κρουαζιέρας στον κόσμο» στην έκθεση της CruiseCompete για τον Νοέμβριο του 2022, ενώ η Ισπανία και η Ιταλία ακολούθησαν την Ελλάδα στην πρώτη τριάδα.

Δείτε επίσης