Τουρισμός

Travel + Leisure: Τα ελληνικά νησιά στις κορυφαίες προτάσεις καλοκαιρινών διακοπών

Ειδικό αφιέρωμα του διάσημου ταξιδιωτικού περιοδικού χαρακτηρίζει την Ελλάδα μία από τις Top25 επιλογές του 2023

Travel + Leisure, ταξιδιωτικό περιοδικό, ελληνικά νησιά, Περιήγηση στα ελληνικά νησιά,τουριστικός προορισμός, τουρίστες, ταξιδιώτες, διακοπές στην Ελλάδα, Καλοκαίρι 2023, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μία από Top25 προτάσεις του για ξεχωριστές καλοκαιρινές διακοπές σε όλο τον κόσμο είναι η Ελλάδα σύμφωνα με το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel + Leisure». Το συγκεκριμένο αφιέρωμα επιλέγει και παρουσιάζει τις κορυφαίες προτάσεις και ιδέες για καλοκαιρινές διακοπές με σκοπό ξεχωριστές αποδράσεις και μοναδικές εμπειρίες για το φετινό καλοκαίρι. Από κρουαζιέρες σε ποτάμια μέχρι περιπέτειες με τρένο και σαφάρι στην Αφρική.
Ανάμεσα στις 25 καλύτερες προτάσεις για ξεχωριστές καλοκαιρινές διακοπές ξεχωρίζει η εμπειρία «Περιήγηση στα ελληνικά νησιά» («Island-hopping in Greece»).

Όπως αναφέρει το φημισμένο ταξιδιωτικό περιοδικό «τίποτα δεν "μαρτυρά" καλοκαίρι περισσότερο από τα ελληνικά νησιά» ενώ στο σχετικό δημοσίευμα τονίζεται: «Από το ούζο που μπορεί να απολαύσει κάποιος στο Αιγαίο μέχρι τις φωτογραφίες με τους ανεμόμυλους που θα τραβήξει για το Instagram, τα ελληνικά νησιά συνιστούν την τέλεια απόδραση στη Μεσόγειο».

Μάλιστα, το περιοδικό «Travel + Leisure» προτείνει στους ταξιδιώτες «να ξεκινήσουν την περιήγησή τους στα ελληνικά νησιά από τις Κυκλάδες και τις διάσημες παραλίες της Μυκόνου και της Σαντορίνης», προτού «συνεχίσει τις διακοπές του στα νησιά των Σποράδων, την Κρήτη ή στα Δωδεκάνησα».

Είναι χαρακτηριστικό πως το σχετικό αφιέρωμα επισημαίνει με έμφαση πως αυτό «το καλοκαίρι, τα ελληνικά νησιά είναι το μυστικό σας».

Τι αναφέρει το απόσπασμα για την Ελλάδα

Το αφιέρωμα με τίτλο «25 καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές που όλοι πρέπει να σκεφτούν το 2023» (στα αγγλικά, «25 Best Summer Vacations Everyone Should Consider in 2023») αναφέρει στο απόσπασμα της παρουσίασης για την Ελλάδα: «Τίποτα δεν λέει καλοκαίρι όπως τα ελληνικά νησιά. Από το να πιείτε ούζο στο Αιγαίο μέχρι να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες ανεμόμυλων για το Instagram, αυτή είναι η τέλεια μεσογειακή απόδραση. Φυσικά, το καλοκαίρι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε περισσότερο κόσμο και πιο ζεστές θερμοκρασίες, αλλά είναι μια δημοφιλής εποχή για να την επισκεφθείτε για κάποιο λόγο. Περισσότερα εστιατόρια και μπαρ είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες και θα βρείτε περισσότερα διαθέσιμα δρομολόγια πλοίων, ανοίγοντας ολόκληρο το αρχιπέλαγος για τις διακοπές σας. Ξεκινήστε από τα Κυκλαδίτικα νησιά (και τις διάσημες παραλίες της Μυκόνου και της Σαντορίνης), προτού συνεχίσετε στις Σποράδες, την Κρήτη ή τα Δωδεκάνησα. Το καλοκαίρι, τα ελληνικά νησιά είναι το μυστικό σας».

Δείτε επίσης