Τουρισμός

Transavia: Ακυρώνει πτήσεις προς Αθήνα, Μάλαγα και Μαρακές λόγω ελλείψεως αεροσκαφών

H ολλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε 210 ακυρώσεις δρομολογίων την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και δυσκολιών

Transavia, ακυρώσεις πτήσεων, Ολλανδία, Αθήνα, ελληνικοί προορισμοί, ελληνικά αεροδρόμια, διακοπές 2023, ταξιδιώτες, διακοπές στην Ελλάδα, Καλοκαίρι 2023, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Την ακύρωση 210 πτήσεων από την Ολλανδία προς τα αεροδρόμια του Αλικάντε, της Βαλένθια, της Μάλαγα, του Μαρακές, του Ρέικιαβικ, του Φάρο και της Αθήνας για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών ανακοίνωσε σήμερα η Transavia. Οι ακυρώσεις αφορούν σε δρομολόγια από δύο ολλανδικά αεροδρόμια.

Πιο συγκεκριμένα, 55 αναχωρήσεις από το Άμστερνταμ («Σίπχολ») και 50 αναχωρήσεις από το Αϊντχόβεν καθώς και 55 πτήσεις με επιστροφή από αεροδρόμια του εξωτερικού (Ισπανία, Πορτογαλία, Μαρόκο, Ισλανδία, Ελλάδα) προς το «Σίπχολ» και άλλες 50 πτήσεις προς το Αϊντχόβεν.

Όλες οι πτήσεις της Transavia ήταν προγραμματισμένες για τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο και είχαν υψηλές κρατήσεις και 100% πληρότητα σε ορισμένες περιπτώσεις. Γι' αυτό ενημερώθηκαν σήμερα όλοι οι επιβάτες ενώ αναρτήθηκε σχετική επισκόπηση των ακυρώσεων πτήσεων στην ιστοσελίδα της.

Σύμφωνα, με την επίσημη ανακοίνωση ο λόγος των ακυρώσεων ήταν «η έλλειψη διαθέσιμων αεροσκαφών» καθώς η Transavia «αντιμετώπισε δυσκολίες στην πιστοποίηση τεσσάρων αεροσκαφών Boeing 737».

Επίσης, όπως επισημαίνουν ολλανδικά δημοσιεύματα, υπήρξε ζήτημα διαθεσιμότητας και «από την απρόβλεπτη συντήρηση δύο αεροσκαφών του στόλου της». Όμως, παραμένει άγνωστο πόσο έχει επηρεάσει τις λειτουργίες της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους η πρόσφατη απόφασή της να αναλάβει την Blue Air, μια ρουμανική αεροπορική εταιρεία που πρόσφατα χρεοκόπησε και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε -εκτός από τα χρέη- μία σειρά από άλλες δυσλειτουργίες και δυσκολίες στο πτητικό της έργο.

Η Transavia Airlines C.V, γνωστή ως Transavia, είναι ολλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, η οποία λειτουργεί ως ανεξάρτητο μέλος της Air France-KLM. Η κύρια βάση της είναι στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Σκίπχολ», ενώ τα διεθνή αεροδρόμια του Αιντχόβεν και του Ρότερνταμ αποτελούν τις δευτερεύουσες βάσεις της εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με προηγούμενη απόφαση της διοίκησης της εταιρείας είχαν ακυρωθεί ή καταργηθεί συνολικά 335 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Δείτε επίσης