Τουρισμός

Vagabond: Οι 10 καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα για Σουηδούς τουρίστες

Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Σκανδιναβίας παρουσιάζει τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε αφιέρωμα με την υπογραφή διάσημου travel blogger

Vagabond, Markus Olsson, Σουηδοί ταξιδιώτες, Σουηδία,κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί, ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, διακοπές 2023, ταξιδιώτες, διακοπές στην Ελλάδα, Καλοκαίρι 2023, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός

Τους κορυφαίους 10 ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα για Σουηδούς τουρίστες παρουσιάζει το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Σουηδίας «Vagabond» (τεύχος Μαΐου) σε ένα ειδικό αφιέρωμα με τον τίτλο «Οι χρυσοί κόκκοι της Ελλάδας» («Greklands guldkorn»), το οποίο βασίζεται στις αγαπημένες επιλογές στην χώρα μας του διάσημου travel blogger, δημοσιογράφου και ιδρυτής της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας «MittGrekland», Μάρκους Όλσσον.

Το αφιέρωμα περιέχει και συνέντευξη του Μάρκους Όλσσον, με αναφορές σε κάθε έναν από τους δέκα επιλεγμένους προορισμούς από την Ελλάδα, με βάση τις προσωπικές του εμπειρίες από ταξίδια και επισκέψεις στην χώρα μας, την οποία επισκέπτεται τακτικά, είτε στο πλαίσιο δημοσιογραφικών ταξιδίων (press trips) που διοργανώνει η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας είτε ιδιωτικά. Και όπως δηλώνει ο ίδιος «αγαπάει με πάθος».

Στον σχετικό Top10 του αφιερώματος «Οι χρυσοί κόκκοι της Ελλάδας», την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα Ιωάννινα και όχι κάποια από τα διάσημα διεθνώς ελληνικά νησιά. Μάλιστα, όπως τονίζει ο ίδιος πρόκειται για έναν «υπέροχο city break προορισμό».

Vagabond, Markus Olsson, κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί, ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, διακοπές 2023, ταξιδιώτες, διακοπές στην Ελλάδα, Καλοκαίρι 2023, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το αφιέρωμα του περιοδικό «Vagabond» η πόλη των Ιωαννίνων είναι «περιτριγυρισμένη από βουνά και χτισμένη γύρω από την λίμνη Παμβώτιδα είναι μια πραγματικά ωραία πόλη. Μία επίσκεψη στο νησάκι της λίμνης είναι απαραίτητη κατά την παραμονή σας στα Ιωάννινα, καθώς απέχει μόλις 15 λεπτά με το σκάφος και βρίσκεται μακριά από το θόρυβο και τη φασαρία της πόλης. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τη θέα με μια υπέροχη ατμόσφαιρα πάνω από το Τζαμί του Αλή Πασά στην ακρόπολη του κάστρου και τη σιλουέτα των Ιωαννίνων στη δυτική ακτή της Παμβώτιδας».

Στη 2η θέση της λίστας βρίσκεται η Νάξος, που «διαθέτει τις καλύτερες παραλίες», και στην 3η η Ανατολική Κρήτη με «το καλύτερο φαγητό».

Στην σχετική λίστα ακολουθούν στην τέταρτη θέση η Λέρος (με την ένδειξη «Ένα άγνωστο διαμάντι»), στην πέμπτη θέση η Αθήνα (με την ένδειξη «Σου αρέσει να κουράζεσαι»), στην έκτη το Αγκίστρι (με την ένδειξη«Ο καλύτερος μουσακάς»), στην έβδομη η Σίκινος (με την ένδειξη «Κυκλαδίτικο όνειρο»), στην όγδοη η Ανάφη (με την ένδειξη «Μαγικοί περίπατοι»), στην ένατη θέση η Δονούσα (με την ένδειξη «Χαλαρωτικός παράδεισος») και στην 10η θέση η γνωστή Σίφνος (με την ένδειξη «Συνδυασμός πεζοπορίας και γαστρονομικής απόλαυσης»).

Vagabond, Markus Olsson, κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί, ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, διακοπές 2023, ταξιδιώτες, διακοπές στην Ελλάδα, Καλοκαίρι 2023, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο Μάρκους Όλσσον ήταν στην Πελοπόννησο μαζί με άλλους δημοσιογράφους του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, travel bloggers, δημιουργούς περιεχομένου στα social media καθώς και επαγγελματίες του κλάδου, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο συνέδριο «TBEX Europe 2023» για τη διεθνή τουριστική προβολή της περιοχής και ετοιμάζει νέο άρθρο για την Ελλάδα για την ιστοσελίδα του «MittGrekland».

Δείτε επίσης