Τουρισμός

airBaltic: Παρέλαβε επίσημα το 42ο αεροσκάφος Airbus A220-300

Η κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Βαλτικής τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ένα ολοκαίνουργιο στόλο, αποτελούμενο από τον Μάιο του 2020 αποκλειστικά και μό

airBaltic, αεροπορική εταιρεία Λετονίας, Ρίγα, νέο αεροσκάφος, Airbus A220-300, νέος στόλος, Βαλτική, αεροπορικά ταξίδια, αεροπορικός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε μία εντυπωσιακή τελετή παράδοσης στις 27 Μαΐου 2023, η εθνική αεροπορική εταιρεία της Λετονίας airBaltic παρέλαβε επίσημα το 42ο αεροσκάφος Airbus A220-300 (με την ονομασία YL-ABP) στη Ρίγα, συνεχίζοντας το επιχειρηματικό της πλάνο για την πλήρη ανανέωση του στόλου της και την επέκταση του δικτύου της. Πρόκειται για την τρίτη παράδοση αεροσκάφους αυτού του τύπου από την Airbus στην airBaltic εντός του 2023.

Έτσι, από τον Μάιο του 2020, η airBaltic εκτελεί πλέον όλες τις πτήσεις της με έναν και μοναδικό τύπο αεροσκάφους – το υπερσύγχρονο Airbus A220-300 - σε όλους τους προορισμούς της, αξιοποιώντας τις οικονομίες κλίμακας στην συντήρηση και επωφελούμενη από την πρόσθετη απόδοση που παρέχει το αεροσκάφος, το οποίο έχει βραβευτεί με πολλές διακρίσεις.

Το Airbus A220-300 είχε υψηλές προδιαγραφές σε όλους τους τομείς, παρέχοντας καλύτερες συνολικές επιδόσεις, απόδοση καυσίμου και άνεση τόσο για τους επιβάτες όσο και για το προσωπικό. Επίσης, προσφέρει μια εξαιρετική πτητική εμπειρία με τέτοια οφέλη για τους επιβάτες, όπως μεγαλύτερα καθίσματα, μεγαλύτερα παράθυρα, περισσότερος χώρος χειραποσκευών στην καμπίνα, βελτιωμένες τουαλέτες, κ.α.

Νέος στόλος με Airbus A220-300

Τα Airbus A220-300 διαθέτουν ένα σύστημα φιλτραρίσματος αέρα υψηλής ποιότητας εξοπλισμένο με φίλτρο τύπου σωματιδίων αέρα υψηλής απόδοσης (HEPA) που παρέχει το καλύτερο επίπεδο φιλτραρίσματος που είναι διαθέσιμο επί του παρόντος για τον ανακυκλοφορημένο αέρα καμπίνας από την αρχή της επιβίβασης, καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης και μέχρι οι επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος. Η ποιότητα του αέρα της καμπίνας ελέγχεται προσεκτικά και ανακυκλώνεται με ρυθμούς αερισμού που παρέχουν συνολική αλλαγή αέρα 20-30 φορές την ώρα.

Επιπλέον, τα αεροσκάφη Airbus A220-300 είναι επίσης πολύ πιο αθόρυβα – με τέσσερις φορές μικρότερο αποτύπωμα θορύβου. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή είναι από τα πιο πράσινα εμπορικά αεροσκάφη στον κόσμο, καθώς έχουν μια διαφανή δήλωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του κύκλου ζωής, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOX κατά 20% και 50%, αντίστοιχα.

Η Αir Baltic είναι ο κρατικός αερομεταφορέα της Λετονίας με έδρα το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρίγας. Η αεροπορική εταιρεία ιδρύθηκε στις 28 Αυγούστου 1995 με την υπογραφή κοινής ιδιοκτησίας μεταξύ της Scandinavian Airlines (SAS) και της κυβέρνησης της Λετονίας.

Μετά από πολλές μετοχικές και επενδυτικές αλλαγές, σήμερα το 97% της εταιρείας ανήκει στο υπουργείο Μεταφορών της Λετονίας. Από τον Απρίλιο του 2023, ο στόλος της airBaltic αποτελείται αποκλειστικά από Airbus A220, έχοντας ήδη 42 σε πτητική λειτουργία και 50 ακόμα αεροσκάφη, με συμφωνίες αγοράς με τον ευρωπαϊκό αεροναυπηγικό όμιλο, με option για ακόμα 30 αεροσκάφη υπό όρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα (Μάιος 2023), η airBaltic έχει μεταφέρει περισσότερους από 11.600.000 επιβάτες με τα αεροσκάφη Airbus A220-300, τα οποία έχουν ολοκληρώσει σχεδόν 133.000 πτήσεις και έχουν πετάξει πάνω από 289.000 ώρες στον αέρα.

Δείτε επίσης