Τουρισμός

Κάρπαθος: Η «μυστική Σαντορίνη» στα 8 ωραιότερα νησιά της Ευρώπης για τους Ελβετούς

Η Blick, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ελβετίας, τοποθετεί την Κάρπαθο στην 5η θέση της 8αδας με τα ωραιότερα νησιά της Ευρώπης

Κάρπαθος, Σαντορίνη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Blick, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ελβετίας. προτείνει στους Ελβετούς να αλλάξουν ταξιδιωτικές συνήθειες και να προτιμήσουν ξεχωριστά νησιά χωρίς μαζικό τουρισμό, όπως είναι η Κάρπαθος.

Για τον σκοπό αυτό το δημοφιλές μέσο δημοσίευσε κατάλογο με 8 νησιά της Ευρώπης, που διακρίνονται για τις παραδόσεις τους, το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και τις στιγμές αυθεντικότητας που προσφέρουν.

Στον «οκτάλογο» με τους εναλλακτικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς η Κάρπαθος -που είναι η μοναδική ελληνική περιοχή- καταλαμβάνει την 5η θέση.

Η δημοφιλής εφημερίδα αναφέρει ότι «η Κάρπαθος είναι φωτεινό παράδειγμα ποιότητας, καθώς είναι γνωστή και ως η "μυστική" Σαντορίνη. Εδώ αφθονούν τα τυπικά γαλανόλευκα χωριά, οι πανέμορφοι όρμοι, τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και οι παραδοσιακοί ελληνικοί μεζέδες. Κάρπαθος σημαίνει ατελείωτη απόλαυση!».

Τη λίστα της Blick συμπληρώνουν το Πορκερόλ της Γαλλίας, η Πόντζα στην Ιταλία, η Λα Γκραθιόσα των Καναρίων νήσων, το Γκόζο της Μάλτας, η Βρετανική νήσος Γκέρνζι, το Τέρσελινγκ της Ολλανδίας και το Γερμανικό Άμρουμ.

«Το αφήγημά μας για αληθινές εμπειρίες διακοπών στην Κάρπαθο έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το νησί κερδίζει συνεχώς νέους φίλους από το εξωτερικό, ενώ είναι πολλοί όσοι μας επισκέπτονται κάθε χρόνο! Προμηνύεται μια πολύ καλή σεζόν με ροές από αγορές όπως η Σκανδιναβία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Αυστρία και άλλες γερμανόφωνες χώρες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου Μανώλης Παραγυιός.

Δείτε επίσης