Τουρισμός

Άντζελα Γκερέκου: Προώθηση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου

Η πρόεδρος του ΕΟΤ είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Αθήνα, Ομάρ Αμέρ Γιούσεφ για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού των δύο χωρών

Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ, Ελλληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ΕΟΤ, διμερής συνάντηση, Πρέσβης Αιγύπτου, Ελλάδα, Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, διεθνή συνεργασία, τουριστική ανάπτυξη, προώθηση πολιτιστικού τουρισμού, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνάντηση με τον πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα Ομάρ Αμέρ Γιούσεφ είχε η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Άντζελα Γκερέκου με βασικό αντικείμενο την συζήτηση θεμάτων του τουριστικού τομέα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τις δύο πλευρές να τονίζουν την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι «οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες παραμένει ιδιαίτερα σημαντική και εποικοδομητική».

Advertisement

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού των δύο χωρών, που συνδέονται από παλιά με στενούς δεσμούς φιλίας, καθώς και οι προοπτικές διεύρυνσης της ήδη υπάρχουσας εξαιρετικής συνεργασίας και του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-Αιγύπτου στον τομέα του τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνάντηση η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Αθήνα Ομάρ Αμέρ Γιούσεφ τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ναυτιλίας, των μεταφορών, των κατασκευών, των υπηρεσιών και της ενέργειας.

Δείτε επίσης