Τουρισμός

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Σήμερα άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Δωρεάν έως 12 διανυκτερεύσεις

Κοινωνικός Τουρισμός 2023, Αιτήσεις, ΔΥΠΑ,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση για το voucher του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2023 θα έχουν από σήμερα δεύτερη ευκαιρία.

Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε ότι σήμερα ανοίγει ξανά η πλατφόρμα του Κοινωνικού Τουρισμού. Η εφαρμογή του προγράμματος ανοίγει σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 και θα δέχεται αιτήσεις μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου

Advertisement

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης προθεσμίας είχαν υποβληθεί 579.580 αιτήσεις για συνολικά 1.068.904 επιταγές του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Είναι ενδεικτικό ότι από την Κυριακή και τη Δευτέρα (στις 4 και 5 Ιουνίου η πλατφόρμα ήταν ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ) υποβλήθηκαν περίπου 360.000 αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα (1η Ιουλίου αντί για 1η Αυγούστου) και αφορά σε 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 35 εκ. ευρώ.

Η επιλογή βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμό παιδιών, εισόδημα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Δείτε επίσης