Τουρισμός

Νέα προώθηση της Πελοποννήσου στην Σερβία ως κορυφαίο προορισμό διακοπών από τον ΕΟΤ

Την ανάδειξη λιγότερο δημοφιλών περιοχών, ειδικών μορφών τουρισμού και άγνωστων παραλιών επιδίωξε η ηγεσία του οργανισμού

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ΕΟΤ, Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαφημιστική προβολή, Σερβία, δημοσιογραφικό ταξίδι, Διακοπές 2023, τουριστικός προορισμός, ελληνικός τουρισμός, Υπουργείο Τουρισμού, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στη Βόρεια Ελλάδα επιλέγουν κάθε χρόνο οι Σέρβοι τουρίστες για να κάνουν τις διακοπές τους με την χώρα μας να αποτελεί τη βασικότερη επιλογή τους τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, οι Σέρβοι ταξιδεύουν συχνότερα από άλλους τουρίστες από τα Βαλκάνια στην Ελλάδα και αρκετοί επενδύουν σε εξοχικές κατοικίες. Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία «Οι Σέρβοι τουρίστες αγαπούν τη χώρα μας».

Για τον λόγο αυτόν, η Υπηρεσία ΕΟΤ Σερβίας, επιδιώκοντας να προβάλει και άλλους ελληνικούς προορισμούς στη σερβική αγορά, υλοποίησε από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) στην Πελοπόννησο για τη Σέρβα δημοσιογράφο, Ιβάνα Ντούκτσεβιτς.

Το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό ταξίδι διοργανώθηκε από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) για την προώθηση των λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών και των ειδικών μορφών τουρισμού που αυτοί προσφέρουν, καθώς και την ανάδειξη της πολυποίκιλης ελληνικής ενδοχώρας.

Κατά την παραμονή της στην περιοχή, η γνωστή δημοσιογράφος και travel blogger επισκέφθηκε την Καλαμάτα, την Μάνη, την Σπάρτη και τον Μυστρά, ενώ ξεναγήθηκε σε ορισμένους από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς τόπους, όπως την Αρχαία Μεσσήνη, το κάστρο της Μονεμβασιάς καθώς και περιοχές με ιδιαίτερη ιστορική αξία όπως την κατοικία του Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη.

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ΕΟΤ, Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαφημιστική προβολή, Σερβία, δημοσιογραφικό ταξίδι, Διακοπές 2023, τουριστικός προορισμός, ελληνικός τουρισμός, Υπουργείο Τουρισμού, Τουρισμός

Επίσης, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και τις θεματικές μορφές τουρισμού (γαστρονομικός, θρησκευτικός, τουρισμός υπαίθρου) της Πελοποννήσου και να αποκομίσει μοναδικές εμπειρίες και να αποθανατίσει φωτογραφικά τις πιο σημαντικές αναμνήσεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού της στην χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως Ιβάνα Ντούκτσεβιτς συνεργάζεται ως ταξιδιωτική συντάκτρια με τη σερβική έκδοση του National Geographic Magazine, κυρίως με την ηλεκτρονική έκδοση, διαχειρίζεται τη δημοφιλή ταξιδιωτική ιστοσελίδα της Σερβίας «Umetnost Putovanja» (umetnostputovanja.rs), που σημαίνει «Η Τέχνη του Ταξιδιού». Επίσης, συνεργάζεται ως ειδική ταξιδιωτική συντάκτρια ακόμα με την ηλεκτρονική έκδοση του αγγλικού περιοδικού «PULSE Online» και με ταξιδιωτικές εκπομπές του ελβετικού καναλιού «RTS 2».

Δείτε επίσης