Τουρισμός

Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα το διάστημα Απριλίου–Ιουλίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Uber από την χρήση της εφαρμογής από ξένους επισκέπτες στη χώρα μας από τις αρχές της σεζόν

Uber, έρευνα τουριστικής κίνησης. UberTaxi, υπηρεσίες ταξί, τουριστικές αφίξεις, χρήση ταξί, χρήση εφαρμογής, ταξιδιώτες, τουρίστες, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ενισχυμένη είναι η παρουσία ξένων τουριστών στην Ελλάδα την φετινή χρονιά και ιδιαίτερα το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία χρήσης της εφαρμογής Uber στη χώρα μας. Σημαντικά περισσότεροι ξένοι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα και συρρέουν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας και στα νησιά, όπως προκύπτει από τα δεδομένα και από τη χρήση της εφαρμογής Uber για τις μετακινήσεις τους στην ηπειρωτική χώρα αλλά σε νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς που προσφέρει τις υπηρεσίες της σε συνεργασία με Έλληνες οδηγούς ταξί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2023 αυξήθηκε κατά 40% ο αριθμός των τουριστών που άνοιξε την εφαρμογή στο κινητό τους. Οι ξένοι επισκέπτες που εξασφάλισαν μια διαδρομή μέσω της εφαρμογής Uber ενισχύθηκαν κατά 43% σε σχέση με το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου του 2022. Τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο μέσω της Uber κατέγραψαν αύξηση 43% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι διαδρομές των επισκεπτών εντός της Αθήνας καταγράφηκαν ενισχυμένες κατά 30%.

Την κορυφαία τριάδα επισκεπτών που έκαναν χρήση της εφαρμογής UberTaxi μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2023 καταλαμβάνουν οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία. Ειδικότερα οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ που εξασφάλισαν διαδρομή μέσω της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, ενώ οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία κατέγραψαν αύξηση 13% αντίστοιχα στις διαδρομές μέσω της εφαρμογής της Uber.

«Βιώνουμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου φέτος. Η Ελλάδα επιβεβαιώνεται και φέτος ότι αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους ξένους επισκέπτες, ειδικά για τους Αμερικανούς που επιλέγουν την Ευρώπη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ως Uber δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε τον τουρισμό στη χώρα μας, διασφαλίζοντας προσιτές και ασφαλείς επιλογές μετακίνησης τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της χώρας», σχολίασε η Γενική Διευθύντρια της Uber Ελλάδας, Σαρίτα Βαρούχ.

«Οι επιβάτες μπορούν εύκολα να εισάγουν τον προορισμό τους και να επιλέξουν ταξί, εξασφαλίζοντας την μεταφορά που επιθυμούν με ομαλό και βολικό τρόπο. Μπορούν να ελέγξουν την εκτιμώμενη ώρα άφιξης του ταξί, τον αριθμό κυκλοφορίας, το μοντέλο του οχήματος και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό. Οι οδηγοί, από την άλλη πλευρά, μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή και να αρχίσουν να δέχονται αιτήματα διαδρομών από οποιονδήποτε από τους 124 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες της Uber σε όλο τον κόσμο που επισκέπτονται την Ελλάδα με το πάτημα ενός κουμπιού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Uber.

Σήμερα, η Uber παρέχει μέσω της εφαρμογής της την υπηρεσία UberTaxi στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης στην Σαντορίνη, την Μύκονο και την Κέρκυρα.

Δείτε επίσης