Τουρισμός

Η Ελλάδα στους 7 κορυφαίους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς για το φθινόπωρο

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα traveloffpath η χώρα μας είναι ιδανική για ταξίδια ή διακοπές και την φθινοπωρινή περίοδο

traveloffpath, ταξιδιωτική ιστοσελίδα, κορυφαίοι φθινοπωρινοί προορισμοί, ταξιδιωτικοί προορισμοί, Top7, Ελλάδα, ταξίδια,  διακοπές, φθινοπωρινή περίοδο, φθινοπωρινή σεζόν, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένας από τους επτά κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για ταξίδια τη φετινή φθινοπωρινή τουριστική περίοδο είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με αφιέρωμα της δημοφιλούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας traveloffpath.com. Το αφιέρωμα με τίτλο «Οι 7 κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί που είναι καλύτερα να επισκεφθείτε το φθινόπωρο» (στα αγγλικά, «Top 7 European Destinations That Are Best Visited In The Fall») αναφέρει ότι «Αν και το "ευρωπαϊκό καλοκαίρι" είναι μια ταξιδιωτική τάση που κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους τελευταίους μήνες, προβάλλοντας ηλιόλουστους μεσογειακούς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Νότια Γαλλία, το φθινόπωρο είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ευρώπη».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, «Το φετινό καλοκαίρι ήταν εξαιρετικά πολυάσχολο στην Ευρώπη, με τα ταξίδια να έχουν αυξηθεί κατά 55% σε σύγκριση με πέρυσι. Εκτός από τον κόσμο που έσπασε ρεκόρ, η ακραία ζέστη προκάλεσε πυρκαγιές σε προορισμούς όπως η Ρόδος στην Ελλάδα και η Σικελία στην Ιταλία, ενώ δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως η Ακρόπολη στην Αθήνα, αναγκάστηκαν να κλείσουν αρκετές φορές λόγω ζέστης.Συνολικά, τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη δεν ήταν η πιο ευχάριστη εμπειρία αυτό το καλοκαίρι. Εν τω μεταξύ, το φθινόπωρο σημαίνει λιγότερα πλήθη, χαμηλότερες τιμές και πιο ήπιο καιρό».

Όσον αφορά στους επτά κορυφαίες και πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς που είναι καλύτερο να γνωρίσετε αυτό το φθινόπωρο, σύμφωνα με το traveloffpath, η Ελλάδα καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στην σχετική λίστα μπροστά από την Ισπανία και την Γαλλία, με την Ιταλία να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Για τη χώρα μας στο ειδικό άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Όπως και στην Ιταλία, ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα. Τα δημοφιλή ελληνικά νησιά, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, είναι πιο ήρεμα και ήσυχα, αλλά όλα είναι ακόμα ανοιχτά. Αργότερα το φθινόπωρο, πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα στα ελληνικά νησιά θα κλείσουν για τη σεζόν, καθιστώντας τον Σεπτέμβριο την ιδανική εποχή για να πάτε να απολαύσετε το τέλος του καλοκαιριού. Η Αθήνα είναι επίσης πολύ πιο ευχάριστη για να την επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, και μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε την εξερεύνηση των αρχαίων ερειπίων της πόλης χωρίς να υπομείνετε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμούς Κελσίου».

Το Top7 των κορυφαίων φθινοπωρινών τουριστικών προορισμών

1. Ιταλία
2. Ελλάδα
3. Γαλλία
4. Ισπανία
5. Πορτογαλία
6. Κροατία
7. Ηνωμένο Βασίλειο (Μεγ.Βρετανία)

Δείτε επίσης