Τουρισμός

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Πρέπει να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της τουριστικής δραστηριότητας»

Η υπουργός Τουρισμού δήλωσε κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφετεριών (HOTREC) της Ευρώπης

ολγα κεφαλογιαννη, υπουργοσ τουρισμού, ελληνικοσ τουρισμου, συνεδριαση, εκτελεστικη επιτροπη, υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ομοσπονδία Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφετεριών Ευρώπης, HOTREC, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφετεριών (HOTREC) της Ευρώπης συμμετείχε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν κοινοί προβληματισμοί και υπήρξε σύμπνοια απόψεων όσον αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν την τουριστική βιομηχανία, όπως η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού αλλά και η εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των εργαζομένων στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία.

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης διερευνήθηκαν τρόποι με τους οποίους ο κλάδος Φιλοξενίας-Εστίασης θα καταστεί περισσότερο ελκυστικός, τόσο για την παγκόσμια τουριστική ζήτηση, όσο και για εργατικό δυναμικό που θα μπορούσε να απασχοληθεί σε αυτόν. Και μάλιστα αυξάνοντας τα ποσοστά απασχόλησης και μειώνοντας την ανεργία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης υπήρχε ακόμα σε υψηλή θέση το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και οι επιπτώσεις του στον τουρισμό. Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, «τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής τα βιώνουμε καθημερινά. Είναι μια πραγματικότητα που απασχολεί όλες τις περιοχές του πλανήτη. Είναι σαφές ότι οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα και μεθοδικά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, και να αναζητήσουμε την ισορροπία ανάμεσα στα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη του τουρισμού και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ακόμα, θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να αναπτύξουμε συνέργειες, ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της τουριστικής δραστηριότητας σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

ολγα κεφαλογιαννη, υπουργοσ τουρισμού, ελληνικοσ τουρισμου, συνεδριαση, εκτελεστικη επιτροπη, υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ομοσπονδία Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφετεριών Ευρώπης, HOTREC, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ομοσπονδία Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφετεριών (HOTREC) είναι ένας διεθνής ανεξάρτητος οργανισμός που αποτελεί την ευρωπαϊκή «ομπρέλα» των επιχειρήσεων των κλάδων της φιλοξενίας και εστίασης.

Στον οργανισμό συμμετέχουν 47 Ενώσεις-μέλη από 36 ευρωπαϊκές χώρες (μαζί με τις 27 της Ε.Ε.), και η χώρα μας εκπροσωπείται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε.). Σημαντικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας παρουσιάζονται στην Κομισιόν και αξιολογούνται ενώ συχνά αποτελούν την βάση για εξειδικευμένες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δείτε επίσης