Τουρισμός

Η Σαντορίνη το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί στο Instagram

Σε έρευνα του ταξιδιωτικου πρακτορείου πολυτελούς τουρισμού Kinglike Concierge η Θήρα έχει τις περισσότερες αναρτήσεις από κάθε άλλο ελληνικό προορισμό

Σαντορίνη, Θήρα, Kinglike Concierge, έρευνα, Instagram, δημοφιλές ελληνικό νησί στο Instagram, ταξιδιωτικό πρακτορείο πολυτελούς τουρισμού, ελληνικός τουριστικός προορισμός, ελληνικός τουρισμός, Τουρισμός
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ταξιδιωτικου πρακτορείου πολυτελούς τουρισμού Kinglike Concierge, η Σαντορίνη είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό νησί στο Instagram. Για την ακρίβεια, χαρακτηρίζεται ως το πιο «Instagrammable» ελληνικό νησί.

Η συγκεκριμένη έρευνα ανέλυσε δεδομένα από hashtag στο Instagram για περισσότερα από 50 ελληνικά νησιά σε παγκόσμιο επίπεδο και η Σαντορίνη βρέθηκε στην κορυφή με 7.828.338 αναρτήσεις που σχετίζονται με ταξιδιωτικές εμπειρίες, διακοπές και επισκέψεις στο νησί των Κυκλάδων.

Στην παρουσίαση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «Η Σαντορίνη (γνωστή και ως «Θήρα») φημίζεται για τα γρφικά ασβεστωμένα χωριά της σκαρφαλωμένα σε απόκρημνους ηφαιστειακούς βράχους, προσφέροντας εκπληκτική θέα στα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου».

Επίσης στην επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της έρευνας τονίζεται πως «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το νησί είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους ταξιδιώτες, προσελκύοντας περίπου 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Επιπλέον, η Σαντορίνη αναγνωρίζεται σταθερά ως ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να παρακολουθήσετε ένα ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα, καθιστώντας το ακόμα πιο ελκυστικό για τους φωτογράφους».

Η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, βρέθηκε πίσω από τη Σαντορίνη στη δεύτερη θέση, με περισσότερες από 6 εκατομμύρια δημοσιεύσεις που χρησιμοποιούν σχετικά hashtags. Η Μύκονος κατέλαβε την τρίτη θέση με 5,4 εκατομμύρια δημοσιεύσεις, ενώ το νησί της Ίου ήρθε αρχικά στη δεύτερη θέση αλλά αποκλείστηκε στην συνέχεια από την τελική κατάταξη...για «ειδικούς λόγους» .

Όπως αποκαλύπτουν σχετικά δημοσιεύματα στην Μεγ. Βρετανία και τις ΗΠΑ ο «αποκλεισμός» του νησιού της Ίου οφείλεται στην «ομοιότητα του ονόματός του με το λειτουργικό σύστημα της Apple»: «iOS»!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Kinglike Concierge την κατάταξη στις πρώτες 5 θέσεις συμπληρώνουν: η Κως στην τέταρτη θέση, με 2,8 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram, και η Ρόδος στην πέμπτη θέση με 2,5 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram.

Δείτε επίσης